Ohita
Tekoälyteknologiaa hyödyntävä tuotannon ohjausjärjestelmä digitalisoi rakennustyömaat - Cramo ja suomalainen Bliot yhteistyöhön

Tiedote -

Tekoälyteknologiaa hyödyntävä tuotannon ohjausjärjestelmä digitalisoi rakennustyömaat - Cramo ja suomalainen Bliot yhteistyöhön

Cramo aikoo yhdessä suomalaisen kasvuyritys Bliotin kanssa vauhdittaa rakennustyömaiden digitalisaatiota. Yritysten tarjoamassa ratkaisussa yhdistetään Bliotin kehittämä rakennustuotannon ohjausjärjestelmä tekoälyyn, jolloin voidaan automatisoida ja tehostaa monia työmaan suunnitteluun, mittauksiin ja työmaa-arkeen liittyviä tehtäviä.

Perinteisenä tunnettu rakennusala uudistuu nyt vauhdilla. Yhä useampi suomalainen rakentaja on jo ottanut käyttöönsä BIM-tietomallin (Building Information Model), jota käytetään alkuvaiheessa rakennuksen suunnitteluun ja mallintamiseen.

-Cramon kanssa tarjottavassa palvelussamme nostamme työmaiden digitalisaation jopa maailman mittakaavassa seuraavalle aikakaudelle. Hyödynnämme monipuolisesti työmaan dataa, jota keräämme muun muassa työmaalle asennettavien betoni- ja olosuhdeantureiden, työtekijä-, työkalu- ja materiaali paikkatietojen anturiverkoston, drone-kuvauksien ja videokuvauksien avulla, Bliotin toimitusjohtaja ja perustaja Kari Hirvijärvi kertoo jatkaa

-Rakentajille tarjoamme kokonaisratkaisun yhtenä palvelupakettina, joka tekee työmaiden digitalisoinnista helppoa. Palvelulla on yksi hinta ja se sisältää viikoittain tapahtuvan datankeräyksen ja työmaahenkilökunnan koulutuksen sekä järjestelmäkokonaisuuden.

Tekoäly tukee päätöksentekoa

Cramo tarjoaa työmaiden digitalisaatiopakettia avaimet käteen -ratkaisuna, johon sisältyy myös Bliotin kouluttama digi-asiantuntija.

-Haluamme varmistaa, että digiloikan tekeminen on vaivatonta ja asiakas saa hyödyn järjestelmän käytöstä jo alkumetreiltä. Bliotin kouluttama Cramon asiantuntija huolehtii alusta lähtien työmaan säännöllisestä datankeräyksestä ja tiedon tallentamisesta ja auttaa sen analysoinnissa, Cramon toimitusjohtaja Tatu Hauhio kertoo.

Bliot-järjestelmän käyttöönotossa Cramon asiantuntija huolehtii tarvittavien antureiden asennuksesta ja SaaS-palvelun ylösajosta. Palvelusopimuksen aikana hän asentaa työmaalle anturiverkoston ja kerää työmailta viikoittain dataa drone-kuvauksilla sekä kypäräkameravideoilla sekä osallistuu työmaan viikkopalaveriin.

-Tuotannonohjauksessa tekoälyä valjastetaan toimimaan päätöksenteon tukena. Aikaisemmin manuaalisesti toteutettujen prosessien työstäminen on tekoälyn avustamana tarkkaa ja ketterää. Algoritmit ennustavat esimerkiksi betonin kuivumista ja lujittumista ja kuvatunnistus löytää työmaalta kerätystä videodatasta esimerkiksi työtekijät, jotka eivät käytä suojakypärää, Hirvijärvi sanoo.

Tekoälyä kehitetään ja hyödynnetään rakennustyövaiheiden ohjauksen lisäksi myös laatu-, työturvallisuus- ja valmiusastehavaintojen tekemisessä. Työmaa saa järjestelmän kautta automaattisesti esimerkiksi erilaisia hälytyksiä mahdollisista laatu- tai työturvallisuusriskeistä.

Cramon tarjoamana palvelua pilotoidaan Suomessa

Bliot on toimittanut kokonaispalvelua pääkaupunkiseudulla ja se on rakentajien keskuudessa otettu erinomaisesti vastaan. Nyt Cramo ja Bliot aloittavat palvelun tarjoamisen ensin Suomessa, mutta tavoitteena on laajentaa yhteistyötä myös muihin maihin.

-Cramo haluaa olla vuokrausalan edelläkävijä myös digitalisaatiossa ja uudella ratkaisulla voimme vastata asiakkaidemme toiveisiin yhä syvemmästä yhteistyöstä. Palvelu on herättänyt paljon kiinnostusta, ja suunnitelmissamme onkin laajentaa yhteistyötä muihinkin toimintamaihimme Suomen lanseerauksen jälkeen, Hauhio sanoo.

Cramolla on Suomessa yksinoikeus Bliotin ratkaisun tarjoamiseen.

-Cramolla on jo asiantuntijoita työmailla ja laajat asiakassuhteet. Yhteistyön ansiosta voimme tuoda työmaille korkean luokan teknologista osaamista, jonka käyttöä kuitenkin opastavat rakennusalan arkea ymmärtävät asiantuntijat. Meille tämä avaa täysin uusia mahdollisuuksia, Hirvijärvi toteaa.

Cramon kautta palvelun myynti alkaa asiakkaille vuoden 2019 alussa.

Lisätietoja:

Cramo Finland Oy
Tatu Hauhio, toimitusjohtaja
puh. 040 5701 344, sähköposti: tatu.hauhio@cramo.com

Bliot Oy
Kari Hirvijärvi, toimitusjohtaja
puh: 044 7600 410, sähköposti: kari.hirvijarvi@bliot.io

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Suomessa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 50 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä www.cramo.fi

Bliot on yritys, joka muuttaa rakennusalaa vahvalla ammattitaidolla ja teknologiaosaamista hyödyntäen. Bliot-järjestelmän kehittäminen aloitettiin Espoon Keilarannassa vuonna 2016, jonka jälkeen tiimiä on tullut vahvistamaan monta oman alansa huippuammattilaista.

Bliotin missiona on rakennusalan digitalisointi korkean teknologian mahdollisuuksia hyödyntäen. Asiakas on kaiken tekemisen keskiössä ja tavoitteena on tarjota asiakkaille turvallisia ja laadukkaita ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaan liiketoimintaa konkreettisesti. Lue lisää https://bliot.io/


Aiheet


Cramo on Euroopan suurimpia vuokrausalan yrityksiä, joka on erikoistunut kone- ja laitevuokraukseen, vuokraukseen liittyviin palveluihin sekä siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen. Cramo toimii 12 maassa ja sillä on noin 300 toimipistettä. Cramolla on noin 2 500 työntekijää, ja vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 729,5 miljoonaa euroa. Cramo on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lue lisää: www.cramogroup.com, www.twitter.com/cramogroup

Cramo is one of the largest rental services companies in Europe specialising in construction machinery and equipment rental and rental-related services as well as the rental of modular space. Cramo operates in about 300 depots in twelve countries. With a group staff around 2,500, Cramo's consolidated sales in 2017 was EUR 729.5 million. Cramo shares are listed on Nasdaq Helsinki Ltd. Read more: www.cramogroup.com, www.twitter.com/cramogroup

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland