Ohita
Täyssähkökäyttöisten nostimien vuokraus kasvussa Cramolla  – Green deal -sopimuksen tavoitteet toteutuvat ennätysajassa

Lehdistötiedote -

Täyssähkökäyttöisten nostimien vuokraus kasvussa Cramolla – Green deal -sopimuksen tavoitteet toteutuvat ennätysajassa

Cramo on ensimmäisen Green deal -sopimusvuotensa aikana saavuttanut etuajassa osatavoitteen lisätä täyssähkönostimien määrää. Myös tiettyjen muiden vähäpäästöisten työkoneiden määrää on kartutettu nopeutetussa aikataulussa. Päästöttömien ja vähäpäästöisten laitteiden vuokraus vastaa asiakkaiden kasvavaan tarpeeseen tehdä ympäristöperusteisia hankintoja.

Cramon jokapäiväisessä toiminnassa otetaan huomioon kestävä kehitys niin talouden, ympäristön kuin sosiaalisenkin vastuun osa-alueilla. Strategisena tavoitteena on toimia itse vastuullisesti, mutta myös mahdollistaa asiakkaille tilaisuus toimia ympäristöä ajatellen esimerkiksi CO2-päästöjen vähentämisessä. Cramon yritysvastuuohjelma Cramo Care ja eettiset toimintaperiaatteet muodostavat perustan, jonka pohjalta koordinoidaan ja seurataan kestävän kehityksen tavoitteisiin pääsemistä. Yksi käytännön esimerkki vastuullisesta toiminnasta on osallistuminen Sitoumus 2050 -toimintaan.

Cramo Finlandin laatu-, turvallisuus- ja ympäristöpäällikkö Mikko Yläjääski toteaa Cramon lähteneen mukaan Sitoumus 2050 -toimintaan, koska sen kautta yritys voi konkreettisesti kertoa ympäristötavoitteistaan. Green deal -sopimus kannustaa Cramoa hankkimaan lisää päästöttömiä työkoneita.

Jo 85 % henkilönostimista Green deal -ehtojen mukaisia

Green deal -sopimukseen mitattaviin osioihin on Cramolla otettu mukaan ensimmäiseen ryhmään täyssähkökäyttöiset työkoneet eli ladattavat täyssähkönostimet sekä täyssähköpyöräkuormaajat. Toisessa ryhmässä ovat täysin päästöttömät henkilönostimet, jotka toimivat lihasvoimalla, joten niiden lataamiseenkaan ei tarvita energiaa. Cramon tavoitteena on lisätä myös näiden nostimien käyttöastetta Suomessa.

Sopimuksen tavoitteiden toteuttamisessa on edetty etunojassa. Esimerkiksi täyssähkönostimien prosenttiosuus vuokrakalustosta oli reilu vuosi sitten 60 % ja tavoitteena oli vuoteen 2025 mennessä saavuttaa 90 %:n lukema. Alkaneen vuoden alussa Cramolla oli saavutettu jo 85 %:n taso.

”Olemme tehneet vastuullisia hankintoja viime vuoden aikana. Laajennamme henkilönostimien valikoimaamme painottaen sähkökäyttöisiä laitteita. Laajennusinvestoinneista 95 % oli täyssähkö- tai hybridi nostimia. Korvaamme myös aktiivisesti vanhempaa kalustoa uusilla vähäpäästöisemmillä nostimilla. Korvausinvestoinneissa pelkällä polttomoottorilla varustettuja nostimia oli enää 20 % ja myös ne ovat edeltäjiään vähäpäästöisempiä. Meillä hankintamäärät ovat tuntuvia eli esimerkiksi akkukäyttöisiä nostimia on hankittu 240 kappaletta, hybridejä 44 ja moderneja dieselnostimia 69. Meillä on alan keskiarvoa uudempi ja vähäpäästöisempi kalusto”, Yläjääski korostaa.

Tarjonta vastaa ympäristövastuuvaateisiin

Green deal -sopimuksen työkoneet ovat osa Cramon Eco Choice -tuoteperhettä, jossa on tarjolla monipuolinen valikoima vähäpäästöisiä ja hiljaisia nostimia, maanrakennuskoneita, lämmityslaitteita ja kunnossapitokalustoa.

”Kaupungit, kunnat ja isommat rakennusliikkeet edellyttävät usein tarjouspyynnöissään, että konekanta on vähäpäästöistä esimerkiksi hiilineutraaleissa tai nollapäästöprojekteissa. Nykyään kiinnitetään enemmän huomiota siihen, etteivät työkoneet aiheuta vaikkapa asuinympäristöön melua. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että muun toiminnan sujuvuuden kannalta on kätevää käyttää koneita, joista ei tule pakokaasuja. Näin koneet ja ihmiset voivat työskennellä sisätiloissa samanaikaisesti ja pakokaasujen mukana ei tuuleteta lämmitysenergiaa harakoille”, Yläjääski sanoo.

Koska Cramolla käytetään EPD-ympäristömerkittyä vesisähköä, on vuokraukseen lähtevien laitteiden akut myös ladattu ympäristöystävällisesti.

Sitoumus 2050 -toiminta yhdistää valtion ja yritykset

Sitoumus 2050 -toimintaan liittyvät Green deal -sopimukset täydentävät valtion ohjauskeinojen valikoimaa ja tarjoavat kanavan valtion ja muiden toimijoiden yhteistyöhön. Sopimuksissa osapuolet sitoutuvat kunnianhimoisiin ja seurattavissa oleviin tavoitteisiin, joilla tähdätään ympäristön ja yhteiskunnan kannalta merkittäviin vaikutuksiin.

Cramo kuuluu työkonealan Green deal -sopimukseen, jossa yritykset sitoutuvat vapaaehtoisesti vähentämään päästöjä alalla. Sopimus on tehty ympäristöministeriön ja Teknisen Kaupan Liitto ry:n kesken. Cramo on sopimuksessa sitoutunut ympäristöystävällisten koneiden käytön lisäämiseen. Esimerkiksi sähkökäyttöisten pyöräkuormaajien osuus tullaan kaksikertaistamaan viidessä vuodessa. Sopimukseen liittyy myös etäseurannan tehostaminen sekä tietoisuuden aktiivinen lisääminen koneiden energiatehokkuuksista ja päästöistä.

Aiheet


Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujemme avulla.

Cramo Finland Oy on osa Boels-Cramo -konsernia. Olemme alamme johtavia tekijöitä Euroopassa. Boels-Cramolla on toimintaa 17 maassa ja 750 toimipisteessä, joista 200 sijaitsee Pohjois-Euroopassa. Suomessa toimimme n. 450 henkilön voimin yli 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme Suomessa n. 17 000 asiakasta. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä.

Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi ja verkostoidu kanssamme!

#cramo #weareshapers

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä: