Ohita
Vuoden 2019 Urheiluakatemia. Vasemmalta: Jessika Markkanen, Kerttu Puranen, Rasmus Joutsimies, Outi Jaakkola ja Mikael Hakala. Kuvasta puuttuu Omran Chaaban. Kuva: Joni Tuhkanen.
Vuoden 2019 Urheiluakatemia. Vasemmalta: Jessika Markkanen, Kerttu Puranen, Rasmus Joutsimies, Outi Jaakkola ja Mikael Hakala. Kuvasta puuttuu Omran Chaaban. Kuva: Joni Tuhkanen.

Lehdistötiedote -

​Cramon Urheiluakatemialaiset 2019 valittu

Cramon Urheiluakatemiaan valitaan vuosittain nuoria, lajissaan jo menestyneitä urheilijoita. Tällä kertaa mukaan valittiin kuusi, hyvin erilaista tulevaisuuden lupausta, joita yhdistää rakkaus ja intohimo omaa lajiaan kohtaan. ”Akatemialaisuus on osa Cramon vastuullista toimintatapaa. Haluamme tukea nuorten liikkumista sekä intohimoa olla oman lajinsa edelläkävijöitä, aivan kuten mekin haluamme olla oman alamme suunnannäyttäjiä”, kertoo Cramo Finland Oy:n toimitusjohtaja Tatu Hauhio.


Vuoden 2019 Akatemialaiset

Nimi: Omran Chaaban
Syntymävuosi: 2000
Laji: vapaaottelu

18-vuotias Omran aloitti vapaaottelun veljensä innoittamana: ”Painin pienenä veljeni kanssa, joka vanhempana aina päihitti minut. Veli tokaisi, että ”ala painimaan”. Tästä sain kipinän aloittaa – toki ensin salaa”. Laji vei Omranin mennessään, viimeistään silloin kun hän huomasi pärjäävänsä aikuisillekin.
”Rakastan tätä lajia, koska rakastan haasteita. Ja vapaaottelusta eivät haasteet lopu”, hän kertoo. Omranin lähitulevaisuuden tavoitteena on maailmanmestaruus 17.11.2018 Bahrainin MM-kilpailuissa. Tavoite, joka on hänelle mahdollista saavuttaa.
Seuraa Omrania 

Nimi: Jessika Markkanen
Syntymävuosi: 1999
Laji: 
parauinti

Jessika aloitti uimakouluun 4-vuotiaana. ”Äitini sanoi, että niin kauan täytyy käydä uimakoulua, kunnes osaa uida 200 metriä. Sillä tiellä ollaan”, naurahtaa Jessika. Sittemmin on käynyt ilmi, että hänen suvussaan on paljon uimareita ja muun muassa vuoden 1952 Helsingin olympialaisissa kilpaillut isotäti.
Jessikan viikkorutiineihin kuuluu monipuolinen liikunta muun muassa ratsastuksen ja agilityn parissa. Omassa lajissa kuitenkin viehättää ja motivoi erityisesti kilpailu. ”Tavoitteeni on kulta vuoden 2024 paraolympialaisista Pariisista”, hän toteaa itsevarmasti.
Seuraa Jessikaa 

Nimi: Kerttu Puranen
Syntymävuosi: 2002
Laji: 
ampumahiihto ja maastohiihto

2-vuotiaasta asti hiihtoa harrastanut Kerttu vaihtoi 11-vuotiaana ampumahiihtoon. ”Laji vei mukanaan”, hän selittää. ”Ampumahiihto vaatii keskittymistä ja suoritukseen pitää olla henkisesti valmis. Se tekee lajista hyvin mielenkiintoisen”. 
Ampumahiihto on vaativaa, sillä se vaatii mielen ja kehon yhteispeliä. Vastapainoksi omalle lajille Kertun viikkotreeniin kuuluu yleisurheilua, juoksua, sauvakävelyä ja kuntosalia. Tavoitteena hänellä on menestyä SM-kilpailuissa ja päästä nuorten maajoukkoeeseen. ”Isoimmat tavoitteet ovat tietenkin olympiakulta ja maailmanmestaruus”, Kerttu lisää.
Seuraa Kerttua 

Nimi: Mikael Hakala
Syntymävuosi: 2000
Laji: frisbeegolf

Serkun jalanjäljissä 12-vuotiaana frisbeegolfin aloittanut Mikael huomasi pian, miten koukuttava laji onkaan kyseessä. ”Opin ja sain onnistumisia nopeasti”, Mikael kertoo. Frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja saanut lisää sekä harrastajia, että Mikaelin kaltaisia ammattilaisia.
Mikaelia urheilussa ja frisbeegolfissa viehättää kilpailuelementti ja hän kertoo nauttivansa kilpailemisesta. Muuhun treenaamiseen kuuluu muun muassa kuntosaliharjoittelua ja lenkkeilyä. Ensi vuoden tavoitteena Mikaelilla on olla top 10:ssä keväällä starttaavalla Euroopan kiertueella. Pitkän aikavälin tavoitteena on, luonnollisesti, maailmanmestaruus.
Seuraa Mikaelia

Nimi: Rasmus Joutsimies
Syntymävuosi: 2003
Laji: karting

Ensimmäistä kertaa 3-vuotiaana karting-autoon istunut Rasmus rakastui vauhtiin, ja osallistuikin jo 7-vuotiaana ensimmäisiin kilpailuihin. ”Tykkään vauhdista ja siitä, että ajaminen on aidosti kovaa kilpailua”, hän summaa. Lisämausteensa lajiin tuovat kisaviikonloput, jotka järjestetään lähes poikkeuksetta ulkomailla.
Rasmus treenaa kovaa niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Hänen rutiiniinsa kuuluu viikoittaisen porrastreenin ja juoksuharjoitteiden lisäksi kuukausittainen karting-leiri, jossa tehdään aina maksimaalinen kuntotesti. Rasmuksen ensi vuoden tavoitteena on saada kultamitali sekä EM- että MM-kilpailuista. Tulevaisuuden tähtäimessä on - ei enempää eikä vähempää kuin F1-mestaruus.
Seuraa Rasmusta 

Nimi: Outi Jaakkola
Syntymävuosi: 2001
Laji: miekkailu

Outi aloitti miekkailun treenaamisen 7-vuotiaana. Hän päätyi lajin pariin äitinsä rohkaisemana, äiti kun oli harrastanut miekkailua aikaisemmin. Laji vei nopeasti Outin mukanaan. ” Miekkailu on hyvin monipuolista ja haastavaa”, hän kertoo. Parasta lajissa on kilpaileminen: ”Kisatilanteissa olen kilpailuhenkinen”, hän lisää. Motivoituneen ja tunnollisen ammattilaisen viikkoon kuuluu tavallisesti kahdeksan treenikertaa.
Omaa lajia tukevana treeninä Outi harrastaa salibandya, kuntosalia ja lenkkeilyä. Urheiluun valitettavana osana kuuluvat vammat ja rasittumat ovat hankaloittaneet Outin harjoittelua viime kuukausina. Kuntoutus on kuitenkin edennyt oikeaan suuntaan ja Outin tavoitteena on normaaliin harjoittelurytmiin pääseminen. Parin vuoden päästä hänen tähtäimessään siintää arvomitali.
Seuraa Outia

Aiheet


Cramo on Euroopan suurimpia vuokrausalan yrityksiä, joka on erikoistunut kone- ja laitevuokraukseen, vuokraukseen liittyviin palveluihin sekä siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen. Cramo toimii 12 maassa ja sillä on noin 300 toimipistettä. Cramolla on noin 2 500 työntekijää, ja vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 729,5 miljoonaa euroa. Cramo on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lue lisää: www.cramogroup.com, www.twitter.com/cramogroup

Cramo is one of the largest rental services companies in Europe specialising in construction machinery and equipment rental and rental-related services as well as the rental of modular space. Cramo operates in about 300 depots in twelve countries. With a group staff around 2,500, Cramo's consolidated sales in 2017 was EUR 729.5 million. Cramo shares are listed on Nasdaq Helsinki Ltd. Read more: www.cramogroup.com, www.twitter.com/cramogroup

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä: