Ohita
Cramon laaja toimintakeskus valmistui Vantaan Åbyyn

Tiedote -

Cramon laaja toimintakeskus valmistui Vantaan Åbyyn

Vantaan Åbyyn valmistui keväällä 2021 Jatkeen urakoima ja kehittämä laaja toimintakeskushanke, jonka kaikki tilat valmistuivat Cramon käyttöön. Uusien toimitilojen sijoittajakumppaneina ovat S-Pankin hallinnoima vaihtoehtorahasto Terrieri Kiinteistöt Kyja A. Ahlström Kiinteistöt Oy. Mittavan hankkeen osapuolet kiittelevät mutkatonta yhteistyötä ja keskinäistä luottamusta, joiden ansiosta uudet tilat saatiin vuokralaisen käyttöön tavoiteaikataulua nopeammin.

Rakennuskonevuokraaja ja työmaapalveluiden tarjoaja Cramo toimi aiemmin erillisissä tiloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Vanhan päätoimitilan vuokrasopimuksen päättyessä tuli ajankohtaiseksi etsiä uudet toimitilat, joihin varasto-, huolto- ja logistiikkatoiminnot voitiin keskittää. Yhtenä kriteerinä oli logistisesti toimiva sijainti, josta on hyvät yhteydet Helsinkiin ja muualle Suomeen. Jatke löysi sopivantontin Vantaan Åbysta Kehä III:n varrelta, ja projekti lähti vauhdikkaasti käyntiin keväällä 2019.

̶ Siinä vaiheessa olimme jo selvittäneet Jatkeen taustaa ja todenneet sen hankkeeseen sopivaksi KVR-urakoitsijaksi ja tontin tarpeisiimme sopivaksi. Välillemme syntyi heti luottamus, jota näin isossa projektissa tarvitaan, kuvailee Cramon kiinteistöjohtaja Aarno Heikkilä.

Jatke ja Cramo allekirjoittivat vuokrasopimuksen heinäkuussa 2019, ja kehittivät tilaohjelmaa yhdessä loppusyksyn 2019 ajan. Sijoittajina projektissa ovat S-Pankin tytäryhtiön hallinnoima vaihtoehtorahasto Terrieri Kiinteistöt Ky ja kiinteistöjohtamisen palveluita tuottava S-Pankki Kiinteistöt Oy. Hankkeen kasvaessa Terrieri Kiinteistöt sai kumppanikseen syksyllä 2019 A. Ahlström Kiinteistöt, joka toimii tasaosuudella kanssasijoittajana S-Pankki Kiinteistöjen hallinnoimassa yhteissijoituksessa.

̶ Yhteissijoituksissa piilee riski erilaisista ajattelutavoista, mutta tässä kohteessa oli selkeä raami, yksi iso vuokralainen ja hyvin tehdyt esityöt. Osapuolet ovat sitoutuneet yhteiseen tavoitteeseen, ja yhteistyö on sujunut mutkattomasti, kertoo A. Ahlström Kiinteistöjen kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Pia Lindborg.

Matkan varrelle mahtui yllätyksiäkin, mutta niistä selvittiin nopeasti eteenpäin. Yhteistyö saa kiitosta myös S-Pankki Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajalta Aarne Markkulalta.

̶ Yhteistyö Jatkeen kanssa oli suoraviivaista ja avointa keskustelua. Rakentaminen sujui hyvin ja vahvisti mielikuvaamme Jatkeesta ammattitaitoisena rakentajana. Jatkelaiset tuntevat rakentamisen lisäksi kiinteistökehittämistä ja ymmärtävät siten sijoittajan näkökulmaa, Markkula kiittää.

̶ Yhteistyössä on voimaa, toteaa myös Jatke Oy:n konsernijohtaja Hannu Anttonen.  ̶Tästä lämmin kiitos kaikille kumppaneille. Erityiskiitos kuuluu Jatkeen henkilöstölle. Rakentajaorganisaatiomme teki uskomattoman hienon työn ja kaikkensa sen eteen, että kohde saatiin valmiiksi tavoiteaikataulua nopeammin. Hanke on Jatkeelle merkittävä, ja oivallinen näyttö osaamisestamme toimitilojen kehittäjänä ja rakentajana, Anttonen jatkaa.

Rakentaminen alkoi huhtikuussa 2020 ja eteni suunnitellussa aikataulussa, jota koronatilannekaan ei päässyt hidastamaan. Cramon vanhan päätoimitilan henkilöstö muutti uusiin tiloihin jo helmikuussa, ja loputkin Åbyyn siirtyvät toiminnot muuttavat sinne kesään mennessä. Cramon henkilöstö on ollut mukana tilojen suunnittelussa alusta asti, sillä kohteesta haluttiin tehdä juuri heidän tarpeisiinsa sopiva. Valtavalla alueella on sekä varasto- ja logistiikkatiloja että toimistotilaa.

̶ Uudet keskitetyt tilat vastaavat erinomaisesti tarpeisiimme, sillä ne tehostavat toimitusnopeutta ja parantavat asiakaspalvelua. Nykyaikaiset tilat tukevat myös henkilöstön hyvinvointia, sanoo Cramon toimitusjohtaja Tuomas Myllynen.

Kohteen tiedot:

  • Cramo Finland Oy:n pääkonttori sekä pääkaupunkiseudun varasto-, huolto- ja logistiikkatoimintakeskus Vantaan Åbyssa
  • Yhteissijoituksen sijoittajina S-Pankin hallinnoima vaihtoehtorahasto Terrieri Kiinteistöt Ky ja A. Ahlström Kiinteistöt Oy
  • KVR-urakoitsijana Jatke Oy.
  • Hankkeen arvo yli 40 milj. €
  • Tontin pinta-ala noin 140 000 m2
  • Rakennusten bruttoalat yhteensä noin 25000 m2, kerrosala noin 19500 m2

Lisätiedot:

Hannu Anttonen, konsernijohtaja, Jatke Oy,hannu.anttonen@jatke.fi puh. 040 520 9357

Tuomas Myllynen, toimitusjohtaja, Cramo Finland Oy, tuomas.myllynen@cramo.com p. 040 549 2311

Pia Lindborg, kiinteistöjohtaja, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, pia.lindborg@a-ahlstrom.fi, p. 050 328 8579

Aarne Markkula, toimitusjohtaja, S-Pankki Kiinteistöt Oy, aarne.markkula@s-pankki.fi, p. 040 522 6927

Aiheet


Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujemme avulla.

Cramo Finland Oy on osa Boels-Cramo -konsernia. Olemme alamme johtavia tekijöitä Euroopassa. Boels-Cramolla on toimintaa 17 maassa ja 750 toimipisteessä, joista 200 sijaitsee Pohjois-Euroopassa. Suomessa toimimme n. 450 henkilön voimin yli 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme Suomessa n. 17 000 asiakasta. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä.

Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi ja verkostoidu kanssamme!

#cramo #weareshapers

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland