Seuraa Cramo Finland Oy

Viisi vinkkiä turvalliseen ja tehokkaaseen työhön

Uutinen   •   Maalis 02, 2017 09:00 EET

Toimivallakin työmaalla saattaa tulla ajoittain tyhjäkäyntiä. Henkilöstön kehittämiseen keskittyvän Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja Pia Vilanen tuntee työnohjaajana ja valmentajana myös rakennusalaa. Hänen viisi vinkkiään odotusajan tehokkaaseen hyödyntämiseen tulevat tässä:

1. HUOLEHDI JÄRJESTYKSESTÄ. Tapaturmattomuus on tärkeä tavoite niin rakennustyömailla kuin muillakin työpaikoilla. Se edellyttää yleissiisteyttä, telineturvallisuutta ja järjestystä. Katso, että kaikki on kunnossa.

2. SUUNNITTELE JA SOVI. Hyvin suunniteltu työ on puoliksi tehty. Odotteluaika kannattaa käyttää suunnitteluun ja sopimiseen: miten tehdään, kuka tekee mitäkin ja missä vaiheessa, milloin tarvitaan apua?

3. HUOLLA VÄLINEET. Seuraavan työvaiheen tarvikkeita voi jo katsoa valmiiksi ja varmistaa, että ne ovat kunnossa ja paikoillaan. Etsiminen on ajanhukkaa.

4. ENNAKOI JA VALMISTELE. Välineiden ja materiaalien oikea-aikainen tilaaminen ja sijoittelu työmaalla tehostaa työtä. Mitä seuraavien päivien ja viikkojen töitä voit tehdä valmiiksi jo nyt? Varaudu ruuhkahuippuihin.

5. TUNNISTA PULLONKAULAN SYYT. Mistä odottelu pohjimmiltaan johtuu? Voiko asialle tehdä jotakin?

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.