Ohita
On erittäin tärkeää voida hyvin töissä. Esimies, panostaminen esimerkiksi perehdytykseen ja koulutukseen kannattaa!
On erittäin tärkeää voida hyvin töissä. Esimies, panostaminen esimerkiksi perehdytykseen ja koulutukseen kannattaa!

Uutinen -

Viisi tapaa motivoida henkilöstöä

Useimmat meistä viettävät vähintään kolmasosan päivästään töissä - työpäivä kestää ainakin kahdeksan tuntia. On erittäin tärkeää voida hyvin töissä. Tässä helppoja vinkkejä esimiehille, joiden avulla voi motivoida henkilöstön aloitteellisuutta, innostuneisuutta ja tehokkuutta.

Ole kiinnostunut

Vietämme paljon aikaa töissä. Sen vuoksi ilmapiirin työpaikalla tulisi olla yhtä miellyttävä kuin kotona. Tämä edellyttää, että tunnet työntekijäsi hyvin. Ole kiinnostunut ihmisten henkilökohtaisesta elämästä, näin ymmärrät työntekijäsi motiiveja paremmin: hän saattaa myöhästyä töistä, koska vie lapsensa päiväkotiin tai hän saattaa tulla töihin unisena, koska opiskelee.

Perehdytä

Työntekijä, joka ei tiedä mitä hänen tulee tehdä töissä tai mikä hänen roolinsa organisaatiossa on, tuntee itsensä hämmentyneeksi ja pettyneeksi. Tämä vaikuttaa operatiiviseen toimintaan. Työntekijä on tehokkaampi, kun hän tietää, mitä työnantaja odottaa häneltä. Panosta perehdytykseen ja koulutukseen!

Ole mukana

Pelkkä hyvä ammattiosaaminen ei riitä, esimiesasemassa olevalla tulee olla myös hyvät esimiestaidot. Ole esimerkki työntekijälle, ole mukana, ole läsnä. Ole valmis vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin – hiljaisuus ei edistä yhteisen päämäärän saavuttamista.

Palkitse

Tutkimusten mukaan palkitseminen nostaa sitoutuneisuutta. Mikset hyödyntäisi tätä? Jo muutaman euron arvoinen palkitseminen, kuten lippu urheilutapahtumaan tai lounaskuponki, palvelee huomionosoituksena työntekijää kohtaan, mutta ei maksa yritykselle juuri mitään.

Juhlikaa yhdessä menestystä

Yhteiset käytännöt saavat jokaisen tuntemaan olevansa osa tiimiä. Voit esimerkiksi juhlistaa pieniäkin voittoja: uuden asiakkaan hankintaa tai viikon tai kuukauden tavoitteen saavuttamista. Työntekijät oppivat, että heidän saavutuksensa huomioidaan ja että heidän työkaverinsa arvostavat heitä. Näitä periaatteita voidaan soveltaa myös vuorovaikutussuhteissa: sanokaa toisistanne jotakin hyvää viikkopalavereissa.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland