Ohita
Kuva Unsplash.com
Kuva Unsplash.com

Uutinen -

​Valinnoilla on väliä – Cramo tähtää puhtaampaan tulevaisuuteen

Toimialan muokkaaminen ja edelläkävijyys ulottuu myös ympäristöstä huolehtimiseen. Cramossa erityisesti pieniin, arkipäiväisiin parannuksiin kiinnitetään huomiota. ”Olemme aktiivisesti etsineet kohteita, joissa voimme tehdä parannuksia”, kertoo Cramon vastuullisuuspäällikkö, Cramo Care Manager, Virpi Paavola. ”Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Olemme laskeneet, että esimerkiksi pääkonttorin ruokalassa lounaan nauttiminen ilman tarjotinta säästää vuodessa noin 150 litraa puhdasta vettä per henkilö. Kannustammekin henkilöstöä tarkastelemaan omaa päivittäistä toimintaa avoimin silmin ja tekemään pieniä tekoja joka päivä”, hän jatkaa.

Vastuullisuus on yksi Cramon strategian kulmakivistä. Tavoitteellisen toiminnan työkaluna on Cramo Care -ohjelma, joka etsii koko ajan uusia mahdollisuuksia, kohteita, tapahtumia ja yhteistyökumppaneita, joiden avulla vastuullisuutta voidaan entisestään lisätä. Tällä viikolla vietetään Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa, jolloin Cramon henkilöstöä muistutetaan energian fiksusta käytöstä ja jätteen kierrättämisestä raaka-aineeksi.

Vesisähkö tuo mittavat säästöt

Yksi suurimmista yksittäisistä ympäristöteoista Cramossa oli siirtyminen vesisähköön, joka tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvalla vesivoimalla. Vattenfallin toimittamaan EPD-ympäristömerkittyyn vesisähköön siirtyminen on linjassa Cramon kestävän kehityksen ohjelman tavoitteiden kanssa, joiden päämääränä on ympäristöstä huolehtiminen sekä kestävän kasvun ja toiminnan varmistaminen. EPD-ympäristötuoteseloste (Environmental Product Declaration) perustuu kansainvälisiin ISO-standardeihin. Seloste listaa tuotteen ympäristövaikutukset sen koko elinkaaren ajalta. Järjestelmä on puolueettoman, kolmannen osapuolen verifioima. EPD-vesisähköllä on alkuperätakuu, joka varmentaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä. Vuoden 2018 alusta tapahtunut siirtyminen on tuonut myös mittavat rahalliset säästöt. Lisäksi toimitilaverkoston uudelleenjärjestelyillä ja toimitilojen ympäristönäkökulmat huomioivilla valinnoilla on saatu vähennettyä energian käyttöä.

Ympäristöystävällistä työmatkailua

Cramon Shape Yourself -ohjelmassa työntekijällä on mahdollisuus ansaita palkallista lomaa liikkumalla vähintään 2,5 tuntia viikossa. Ohjelmassa henkilöstöä kannustetaan kestävään työmatkaliikkumiseen. Suositeltuja tapoja kulkea työmatka kestävästi ovat mm. polkupyöräily, kävely ja joukkoliikenne. Autoilun sijasta polkupyörällä tai kävellen kuljettu työmatka on sekä ekoteko että liikunnallinen ulkoilu, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi etätyöpäviin kannustetaan, jolloin hiilijalanjälki pienenee.

EcoFleet-tuotelinja katsoo tulevaisuuteen

Vuonna 2017 lanseerattu EcoFleet-tuotelinjassa on eri laitevalmistajien vähäpäästöisiä laitteita ja koneita. EcoFleet sisältää sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisäpurku- tai vihertöihin. Vaikka suuri osa EcoFleet-nimikkeen alla olevista tuotteista ovat sähkö- tai akkutoimisia koneita, voidaan kategoriaan sisällyttää myös polttomoottorilla toimivia uutta tekniikkaa hyödyntäviä laitteita. Ehtona on, että laitteiden päästöt ovat vähäisemmät vanhemman kannan koneisiin verrattuna. Tuotelinjaan kuuluu myös hybriditeknologiaa käyttävät laitteet, kuten esimerkiksi tietyt nostimet tai maanrakennuskoneet.

”Kysyntä vähäpäästöisille tuotteille ja koneille on kasvava. Asiakkaamme kaipaavat toimivia ratkaisuja vastatakseen kiristyviin päästömääräyksiin ja muihin vaatimuksiin sekä rakennus- että muilla teollisuuden toimialoilla. Haluamme ja voimme vastata tarpeeseen EcoFleet-kalustolla”, kertoo tekninen johtaja Hans Blomstedt Cramo Finland Oy:stä.

Ekoilussa pieni on suurta

On hyvä muistaa, että pienilläkin asioilla on merkitystä, kun niitä on monta ja niitä tekee monta eri ihmistä. ”Ulko-ovia ei tule pitää turhaan auki. Sitä merkityksellisempi asia on, mitä suuremmasta ovesta on kysymys ja mitä suurempi on sisä- ja ulkolämpötilan erotus. Valoja ei tule jättää huoneisiin niistä poistuttaessa. Erityisesti neuvotteluhuoneiden valot jäävät luvattoman usein sammuttamatta poistuttaessa tilasta. Autojen ja työkoneiden tyhjäkäyntiä tulee välttää”, listaa Paavola, ja jatkaa: ”Tietokoneetkin tulisi aina laittaa yöksi pois päältä, jo tietoturvasyistä. Jatkuvasti päällä oleva kone jää nimittäin päivitysten ulkopuolelle”.

Lue lisää Energiansäästöviikosta https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko

Lue lisää EcoFleet-tuotelinjasta https://www.cramo.fi/fi/palvelut/vuokraus/ecofleet

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Virpi Paavola

Virpi Paavola

Cramo Care Manager Vastuullinen liiketoiminta, kestävä kehitys +358 106 611 245

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland