Seuraa Cramo Finland Oy

Vaikea keli on vain varustekysymys

Uutinen   •   Syys 30, 2019 08:00 EEST

Syksyn pimeys ja talven kylmyys tuovat työmaille haasteita voitettaviksi. Ilman asianmukaista varautumista työturvallisuusriskit kasvavat ja pienetkin hidasteet seisottavat töitä. Cramon ensiluokkaisilla valaistus-, sähköistys- ja lämmityspalveluilla turvaat työn laadun vuodenajasta riippumatta.

Asiantuntevaa apua kaikissa kokoluokissa

”Toteutamme minkä tahansa työmaahan liittyvän valaistus- tai sähköistysurakan, jonka voit kuvitella”, sanoo Cramon sähköistyspalveluiden työnjohtaja Esa-Pekka Tuure.

”Autamme niin tavalliseen kerrostalorakentamiseen tarvittavassa valaistuksessa ja kerrossähkössä kuin valtaisissa projekteissakin, jotka vaativat useiden muuntamoiden suunnittelua ja rakentamista. Mikään ei ole liian erikoista. Esimerkiksi Länsisataman uuteen terminaaliin vedimme väliaikaisen 700 metriä pitkän valaisinlinjan, jonka välissä liikkui raitiovaunuja."

Rakennusaikana tarvittavat lämmityspalvelut nestekaasusta sähkö-, öljy- ja vesikiertolämmitykseen kuuluvat myös Cramon osaamiseen. Projektipäällikkö Juha Westerlund kertoo, ettei mikään urakka ole olosuhteiltaan täysin samanlainen ja kaikkeen täytyy varautua. Cramolle se ei ole ongelma.

”Kalusto ei kesken lopu, sillä meillä on markkinoiden suurin kapasiteetti. Parasta on kuitenkin työmaakohtaisesti tarjolla olevat asiantuntijapalvelut lämmityspalveluiden suunnittelusta niiden asennukseen ja lämmityksen ylläpitoon. Kun asennuspalvelu löytyy talon sisältä, paranee reagointi- ja joustamiskyky projekteissa myös huomattavasti. Pitkästä kokemuksesta on etua erilaisten haasteiden ratkaisussa. Olemme lämmittäneet rakennuksia kattilakonteilla kokonaisen talven yli, pumpanneet kontista lämmitettyä vettä koeponnistettavaan uima-altaaseen ja tarjonneet kaukolämpöä pientaloalueille, jotta niiden putkenvedot eivät viivästyisi.”

Sekä Tuure että Westerlund korostavat Cramon ainutlaatuista asiantuntemusta.

”Kun ostat meiltä asennuksen, se on taatusti laadukas. Cramon kanssa asiakkaan ei tarvitse olla huolissaan, vaan me hoidamme urakan kuin urakan yli kymmenen vuoden kokemuksella.”

Valoa ja lämpöä vaikeaan vuodenaikaan

Sähköistyksen, valaistuksen ja lämmityksen on oltava kunnossa, jotta työmaalla pysytään aikataulussa. Ne ovat myös merkittävä osa työturvallisuutta. Pimeys kasvattaa valaistuksen tarvetta, ja työturvallisuusriskien välttämiseksi on valaistava kokonaisia piha-alueita. Työmaan toiminnan kannalta myös sähköistys on elintärkeä: sulakkeet eivät saa palaa? tai sähköverkko ylikuormittua kesken töiden.

”Erikoisosaamisemme näkyy suunnittelussa: rakennamme sähköverkon asiakkaan ja työmaan tarpeiden mukaan, huomioiden samalla lämpötilan ja valoisuuden”, Tuure kertoo.

Sähköntarve suunnitellaan myös niin, että työmaalla on mahdollisimman toimiva lämmitysjärjestelmä. Lämmitys vaikuttaa ratkaisevasti siihen, että keskeneräiset rakenteet pysyvät kuivina eivätkä vaurioidu pakkasella.

Hyvin suunniteltu projekti nopeuttaa rakennusprojektin valmistumista. Heti kun rakennettavan kohteen runko on valmis, Cramon lämmityspalvelu on paikalla. Kun lämmöt ovat päällä, voidaan esimerkiksi maalaus- ja rappaustyöt aloittaa välittömästi. Lämmityspalvelun ansiosta sisätyöt voidaan tehdä vuodenajasta riippumatta.

Palvelut näppärästi omalle työmaalle

”Se on niin helppoa! Soita rohkeasti Cramolle. Tietosi välitetään oikeaan osoitteeseen ja laitamme pyörät pyörimään. Teemme työmaakohtaiset sähköistys-, valaistus- ja lämmityssuunnitelmat juuri sinun työmaasi tarpeisiin”, sanovat Cramon ammattilaiset.

Kiinnostaako Cramon sähköistys-, lämmitys tai valaistuspalvelu? Lisätietoja Esa-Pekka Tuure +358503000253 ja Juha Westerlund +358 40 723 7205. Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@cramo.com.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.