Ohita
"Työpäiväni on ollut mainio, kun on ollut sopivasti kiirettä ja keikat hoituvat ilman erityisempiä ongelmia", toteaa vuokraamotyöntekijä Mika Wilén.
"Työpäiväni on ollut mainio, kun on ollut sopivasti kiirettä ja keikat hoituvat ilman erityisempiä ongelmia", toteaa vuokraamotyöntekijä Mika Wilén.

Uutinen -

Uusi työ, mainiot työkaverit

Tuore vuokraamotyöntekijä asettuu mielellään asiakkaan asemaan.

Mika Wilén on tuore cramolainen. 26-vuotias mies aloitti Tuusulan vuokraamolla vuokraamotyöntekijänä puoli vuotta sitten.

– Siirryin Cramolle rakennustyömaalta Helsingistä, missä tein perussaneeraushommia. Purin vanhaa ja rakensin uutta. Vaikka olin rakennuksilla vain vähän aikaa, Cramo tuli tutuksi.

Wilén ei ole koskaan viihtynyt koulun penkillä kovin hyvin. Peruskoulun jälkeen hän kokeili lukiota, teki sekalaisia hommia, kävi armeijan ja siirtyi Hong Kong -tavarataloon Keravalle myymään työkaluja ja -koneita. Myyjän työssä vierähti neljä vuotta.

– Tykkäsin asiakaspalvelusta, mutta kaipasin vaihtelua. Lähdin aikuiskoulutukseen Edupoliin viisi kuukautta kestävälle kurssille, josta valmistuin saneeraajaksi, eli pintarakenteiden korjaajaksi. Näyttötutkinnot jäivät tosin suorittamatta, kun jo pääsin Cramolle töihin.

Wilén uskoo juurtuneensa Cramolle

– Meillä on loistava duuniporukka, heitämme hyvää läppää ja työpäivät kuluvat vauhdikkaasti.

Hänen työpisteensä on Tuusulan vuokraamolla, jossa hän tekee vuokraussopimuksia asiakkaille. Enimmäkseen työ hoituu puhelimitse ja sähköpostilla, mutta aina silloin tällöin asiakkaat käyvät meillä paikan päällä vuokraamassa tarvikkeita.

– Laadin vuokraussopimukset, otan niihin asiakkaalta kuittauksen, laitan kaluston kuntoon ja lähetän maailmalle, hän tiivistää.

Suurin osa Tuusulan vuokraamon asiakkaista on yrityksiä.

– Vaikka olen ollut hommissa vasta vähän aikaa, olen saanut jo vakioasiakkaita, jotka haluavat asioida juuri minun kanssani. Se tuntuu hyvältä.

Tuusulan vuokraamossa on Wilénin lisäksi viisi työntekijää, jotka hoitavat vuokrauksia.

Haastavaa on miehen mukaan hinnoittelu.

– Varsinkin alussa jouduin tekemään monta hyvitystä. Sopimusten kanssa pitää olla tarkkana. Onneksi vieressä istuu konkari, jolta voi aina kysyä neuvoa.

Hankalia tilanteita ovat myös työmaaselvitykset. Wilen törmää niihin, kun kalustoa rikkoutuu tai häviää työmaalta. Aina ei asiakkaan kanssa ole yksimielisyyttä siitä, kuka on korvausvelvollinen.

– Mutta aina olen kinkkisistäkin tilanteista selvinnyt ja löytänyt ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa. Ehkä siinä auttaa se, että yritän asettua mahdollisimman hyvin myös asiakkaan asemaan.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland