Ohita
Trukit tulivat Cramon valikoimaan

Uutinen -

Trukit tulivat Cramon valikoimaan

"Trukkimallit varusteineen on valittu ja suunniteltu Cramon kanssa yhdessä monipuolinen käytettävyys huomioiden. Cramon henkilöstön kanssa käyty avoin dialogi on ollut suurena apuna yhteistyön aloitusvaiheessa. Mallistoa ja varustelua täydennetään yhteistyön edetessä," kertoo Cramon asiakkuudesta vastaava Berner Oy – Koneiden aluepäällikkö Alvi Vainikainen.

Mallistossa vastapaino- ja pinontatrukkeja

Valituista trukkimalleista sähkökäyttöiset vastapaino- sekä pinontatrukit on suunniteltu Suomessa. Trukeissa on hyvä ja kehittynyt kuljettajaergonomia, joka tukee miellyttävää käyttäjäkokemusta.

Sähkökäyttöiset vastapainotrukit ovat ketteriä ja suorituskykyisiä: ne kääntyvät lähes paikallaan pienen kääntöympyrän säteen omaavina. Tästä on iso hyöty eri rakennusvaiheiden aikana kun tilantarvetta tulee optimoida. Varsinkin 80V-trukkien kaksi erillistä, mutta itsenäisesti toimivaa ajomoottoria tuovat mukanaan hyvän suorituskyvyn vaativissakin ajo-olosuhteissa. 48V-trukissa on edistyksellinen 360-asteen ohjaus ja trukin ajosuuntaa voidaan hallita vain ohjauspyörää kääntämällä.

Sähkökäyttöisten trukkien akut riittävät hyvin yhden vuoron käytön ajalle ja ne ovat ladattavissa nopeasti 6-8 tunnissa tai varusteltuina akun sivustavaihto mahdollisuudella. Nykyaikaisissa sähkötrukeissa akkujen vesittäminen on helppoa, ja sitä ei tarvitse tehdä usein.

Valitun malliston perinteisemmät dieselkäyttöiset polttomoottori-vastapainotrukit omaavat vastaavat nostohydrauliikan hallintalaitteet kuin sähkövastapaino-trukit. Näin minimoidaan mallista toiseen siirryttäessä virhekäytön mahdollisuuksia. Kaikkia vastapainotrukkeja on saatavana sekä turvakehällä että hyttiversioina.

Uudet ominaisuudet helpottavat työtä

Trukeissa on perinteisesti liikuteltu haarukoita käsin, eli kuljettajan on täytynyt tulla hytistä säätämään haarukoita aina kulloinkin tarvittavaan leveyteen. Cramon valikoiman trukeissa haarukoiden käyttö on "minilevereiden" eli kyynärnojaan integroitujen sähkötoimisten sormiohjaimien kautta vaivatonta ja tarkkaa. Vastapainotrukeissa on siis nykyaikaiset hydrauliset haarukoiden sivusiirto- asetinlaitteet, eikä ohjaamosta tarvitse enää poistua tekemään säätöjä. Tarkkuus ja maston välyksetön toiminta on arvossaan, kun tuotteita nostetaan korkealle tai jos trukkia käytetään esim. IV-laitteiden asennustyössä.

Rakennus- ja teollisuuslogistiikan todella haastaviin vaiheisiin on valittu myös Combilift RT -maastotrukki. Kolmipyöräisenä ja hydrauliset ajomoottorit omaavana tuotteena trukki pärjää vaikkapa syvässä lumihangessa tai haastavassa hiekka- ja sorapinnassa.

Pinontatrukkien eli "pinkkarien" rakennemitat mahdollistavat kevyempien taakkojen siirrot kerroksissa oviaukkojen kautta, kuten myös nostot kohteessa. Pinontatrukit sopivat myös kohteisiin, joihin vastapainotrukit ovat liian raskaita, tyypillisesti näitä kohteita ovat saneerauskohteet, joissa rakennesuunnittelija on rajoittanut pistekuormia.

Trukkien työturvallisuuskohtia pähkinänkuoressa

  • Trukeiksi ymmärretään kaikki moottorilla varustetut ja pyörillä liikkuvat materiaalinsiirtovälineet, joissa kuljettaja kulkee laitteen mukana.
  • Käyttö vaatii kuljettajalta työnantajan kirjallisen luvan. Tämä edellyttää, että työnantaja varmistuu työntekijän tietojen ja taitojen riittävyydestä.
  • Trukki on aina vaarallinen työväline. Missä trukki, siellä myös onnettomuusriski. Trukissa vaarallisinta on sen massa eli trukin ja taakan yhteispaino, joka voi nousta todella suureksi. Trukkien suuri paino aiheuttaa henkilö- ja materiaalivahinkoja. (kaivot, rampit, ovenpielet, ovet, seinät jne.)
  • Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastojen mukaan Suomessa sattuu jokaisena arkipäivänä n. kolme tapaturmaa, jossa trukit ovat osallisena, näistä jopa 10% vakavia.
  • Trukin haarukoita ei saa käyttää henkilönostoihin.

Katso trukkimallit Cramon saitilta https://www.cramo.fi/fi/category/nostin--ja-siirtokalusto_trukit_haarukkatrukit

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä: