Ohita
Koneet voisivat auttaa rakennusalaa tekemällä lihasvoimaa vaativia töitä.
Koneet voisivat auttaa rakennusalaa tekemällä lihasvoimaa vaativia töitä.

Uutinen -

Robotisaatio muuttaa suomalaista työelämää

Työ- ja elinkeinoministeriön tekemän selvityksen mukaan kolmasosa suomalaisista työskentelee ammateissa, jotka tulevat muuttumaan tai katoamaan digitalisaation ja automaation lisääntyessä.

- Ammatteja häviää, mutta myös uusia syntyy. Niin on ollut aikaisemmin ja tulee aina olemaan, rauhoittelee Oulun yliopiston BISG- eli Biomimetics and Intelligent Systems -tutkimusryhmän johtaja ja professori Juha Röning.

Röningin mukaan robotisaatio tuo itseasiassa lisää töitä Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Työn kalleus on tähän mennessä ajanut valmistavan teollisuuden suurimmaksi osaksi halpatyömaihin. Jos robotit yleistyisivät, tehtaat voitaisiin tuoda takaisin länsimaihin ilman, että yritysten kilpailukyky kärsii työn kalleuden vuoksi.

- Ihmisiä tarvitaan yhä valvomaan robottien työtä sekä tekemään yhteistyötä robottien kanssa. Robotisaatiolla ja automaatiolla on tärkeä osa talouskasvun luomisessa ja siksi näiden teknologioiden kehitykseen kannattaa panostaa Suomessakin.

Rakentamisessa koneet voisivat ottaa ihmisiltä lihasvoimaa vaativia töitä, jolloin työntekijöiden ei tarvitsisi kuluttaa itseään nostamalla raskaita taakkoja.

- Muun muassa betonirakenteiden purun voisivat tulevaisuudessa hoitaa itsenäisesti toimivat robotit, joiden työskentelyä työn raskaus, pöly ja ympäristön melu eivät haittaisi, Röning pohtii.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland