Ohita

Uutinen -

Pomo piilossa auttoi Cramoa kehittymään

Cramo osallistui Nelosella syksyllä alkaneeseen  Pomo piilossa Suomi -reality-ohjelmaan. Ohjelman kolmannessa jaksossa toimitusjohtaja Tatu Hauhio lähti tutkimaan Cramon konevuokrauksen, asennuksen ja asiakashankinnan sujuvuutta. Työviikon aikana Tatu tutustui eri toimintoihin, lepytti tyytymättömiä rakentajia, näki Helsinkiä lintuperspektiivistä ja mikä tärkeintä sai loistavia kehitysideoita Cramon toimintaan.

Viikon aikana Tatu kuuli paljon kokemuksia työntekijöidensä arjesta. Esimieskoulutukseen valittu Tuomas Haapalainen sai Tatun parantamaan yrityksen puhelinjärjestelmää. Telineasennusten työnjohtaja Joni Tuhkanen auttoi ymmärtämään, että asennusten huolellisempi suunnittelu säästää aikaa ja rahaa. Asiakaspäällikkö Enni Mannerjoen ja Juha Sorjosen kanssa vietetyt päivät opettivat, että asiakashankinta on ennen kaikkea ihmissuhdetoimintaa, joka vaatii hyvää pelisilmää ja pitkäjänteistä työtä.

- Useisiin näistä ongelmakohdista on jo reagoitu ja kehitystyö jatkuu. Suunnittelutiimiin on muun muassa rekrytoitu lisää henkilökuntaa. Jatkossa uudet järjestelmät testataan niin huolella, että puhelinjärjestelmän käyttöönoton kaltaisilta ongelmilta vältytään, vakuuttaa Tatu.

Keskusteluun nousi myös naisten asema miesvaltaisella alalla. Cramolla on töissä naisia kaikissa yrityksen toiminnoissa ympäri Suomen. Työntekijöiden välinen tasa-arvo on Cramolle ensiarvoisen tärkeää ja kaikkeen syrjintään ja epäasialliseen kohteluun puututaan välittömästi. Yhtiö noudattaa myös varhaisen puuttumisen mallia syrjinnän estämiseksi ja kannustaa avoimeen keskusteluun asiasta.

- Rakennusalan kehitys vaatii, että kaikille tulijoille on tilaa nyt ja tulevaisuudessa, riippumatta iästä, sukupuolesta tai taustasta, toteaa Tatu.

Cramolaiset tunnistavat pomonsa naamionkin takaa. Koko johtoryhmä on henkilöstölle tuttu, joten naamioituminen oli poikkeuksellisen haastavaa. Lopussa paljastuikin, että kaikki osallistujat olivatkin tunnistaneet Tatun jossain vaiheessa kuvauspäivää. Cramolla on tehty paljon töitä johdon ja henkilöstön välisen kommunikoinnin parantamiseksi. Johtoryhmä on kiertänyt muun muassa kaikissa toimipisteissä keskustelemassa työntekijöiden kanssa yrityksen strategista ja sen merkityksestä omassa työssä. Strategiaa ollaan käyty läpi myös Cramolle suunnitellun lautapelin, verkkokoulutusten ja erilaisten ryhmätöiden muodossa. Jokaisesta johtoryhmän kokouksesta on varattu tunti kyselytunnille, jonka aikana henkilöstö saavat videoneuvottelussa esittää kysymyksiä ja kehitysehdotuksia johdolle.

Jäikö jakso näkemättä? Katso ohjelma  Ruudusta tai uusintana Neloselta to 22.9. klo 19, su 25.9. 15.45, ke 28.9. klo 01.10 tai Jimiltä pe 23.9. klo 21.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland