Ohita
Millaisen hiilijalanjäljen jätät?

Uutinen -

Millaisen hiilijalanjäljen jätät?

Vuokrausliiketoiminnan mallissa koneiden käyttö on huomattavasti tehokkaampaa, mikä vähentää uusiutumattomien resurssien tarvetta ja pienentää hiilijalanjälkeä elinkaaren näkökulmasta.

Mutta kuinka voit vuokrakoneita käyttäessäsi pienentää hiilijalanjälkeäsi entisestään? 

Tehokasta käyttöä

Todennäköisesti helpoin tapa pienentää hiilijalanjälkeä vuokrakoneita käyttäessäsi, on yrittää käyttää koneita tehokkaammin ja sammuttaa ne, kun ne eivät ole käytössä. Tämä säästää myös kustannuksia, mikä on yleensä toivottavaa. Myös laitteiden palautus, kun niitä ei enää tarvita, parantaa käyttöastetta. Tässä hyvänä apuna toimii Cramon verkkopalvelu ja MyEquip-sovellus, jossa kalustonhallinta käy vaivattomasti, eikä tarpeettomia laitteita jää työmaalle virumaan. 

Sähköä uusiutuvista energianlähteistä

Kun käytät sähkökäyttöisiä vuokralaitteita, voit pienentää hiilijalanjälkeäsi käyttämällä uusiutuvien energianlähteiden tuottamaa sähköä, kuten tuuli, vesi ja aurinkoenergia. Tällaisen vihersähkön tuotannosta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen on arvioitu olevan lähellä nollaa. Yhä useammat sähköyhtiöt tarjoavat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Cramo Finland vaihtoi vesisähköön vuonna 2018, mikä tarkoitti 1000 tonnin vähennystä hiilidioksidipäästöihin.

Uusiutuvat polttoaineet

Kun käytät polttoaineella toimivia vuokrakoneita, voit tutkia mahdollisuuksiasi valita fossiilivapaita polttoaineita. Monet laitevalmistajat sallivat uusiutuvien polttoaineiden käytön laitteissaan, mutta varmista asia kuitenkin ennen kuin tankkaat.

Kokonaiskuvan saaminen laitteiden käytön aiheuttamista ympäristövaikutuksista ei aina ole helppoa. On huomioitava esimerkiksi se, kuinka uusiutuva energia on tuotettu ja sisältääkö se esimerkiksi palmuöljyä, jonka viljelyssä on monia eettisiä ja ympäristöllisiä ongelmia.

Cramon päämääränä on auttaa esimerkkien avulla sinua käyttämään vuokralaitteita entistäkin ympäristöystävällisemmällä ja vastuullisemmalla tavalla.

Artikkelin on tuottanut Cramo Group

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Virpi Paavola

Virpi Paavola

Cramo Care Manager Vastuullinen liiketoiminta, kestävä kehitys +358 106 611 245
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland