Seuraa Cramo Finland Oy

Millaisen hiilijalanjäljen jätät?

Uutinen   •   Loka 10, 2019 08:00 EEST

Vuokrausliiketoiminnan mallissa koneiden käyttö on huomattavasti tehokkaampaa, mikä vähentää uusiutumattomien resurssien tarvetta ja pienentää hiilijalanjälkeä elinkaaren näkökulmasta.

Mutta kuinka voit vuokrakoneita käyttäessäsi pienentää hiilijalanjälkeäsi entisestään? 

Tehokasta käyttöä

Todennäköisesti helpoin tapa pienentää hiilijalanjälkeä vuokrakoneita käyttäessäsi, on yrittää käyttää koneita tehokkaammin ja sammuttaa ne, kun ne eivät ole käytössä. Tämä säästää myös kustannuksia, mikä on yleensä toivottavaa. Myös laitteiden palautus, kun niitä ei enää tarvita, parantaa käyttöastetta. Tässä hyvänä apuna toimii Cramon verkkopalvelu ja MyEquip-sovellus, jossa kalustonhallinta käy vaivattomasti, eikä tarpeettomia laitteita jää työmaalle virumaan. 

Sähköä uusiutuvista energianlähteistä

Kun käytät sähkökäyttöisiä vuokralaitteita, voit pienentää hiilijalanjälkeäsi käyttämällä uusiutuvien energianlähteiden tuottamaa sähköä, kuten tuuli, vesi ja aurinkoenergia. Tällaisen vihersähkön tuotannosta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen on arvioitu olevan lähellä nollaa. Yhä useammat sähköyhtiöt tarjoavat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Cramo Finland vaihtoi vesisähköön vuonna 2018, mikä tarkoitti 1000 tonnin vähennystä hiilidioksidipäästöihin.

Uusiutuvat polttoaineet

Kun käytät polttoaineella toimivia vuokrakoneita, voit tutkia mahdollisuuksiasi valita fossiilivapaita polttoaineita. Monet laitevalmistajat sallivat uusiutuvien polttoaineiden käytön laitteissaan, mutta varmista asia kuitenkin ennen kuin tankkaat.

Kokonaiskuvan saaminen laitteiden käytön aiheuttamista ympäristövaikutuksista ei aina ole helppoa. On huomioitava esimerkiksi se, kuinka uusiutuva energia on tuotettu ja sisältääkö se esimerkiksi palmuöljyä, jonka viljelyssä on monia eettisiä ja ympäristöllisiä ongelmia.

Cramon päämääränä on auttaa esimerkkien avulla sinua käyttämään vuokralaitteita entistäkin ympäristöystävällisemmällä ja vastuullisemmalla tavalla.

Artikkelin on tuottanut Cramo Group

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.