Seuraa Cramo Finland Oy

Liikunta Cramon voimavarana

Uutinen   •   Syys 24, 2020 07:08 EEST

Cramo käynnisti vuonna 2018 Shape Yourself -ohjelman, jolla kannustetaan henkilöstöä liikkumaan. Liikuntasuorituksia kirjataan ja mitataan sovelluksen avulla ja suorituksista palkitaan lomalla. Shape Yourself -projekti on jatkoa vuoden 2018 alussa startanneelle Savuton Cramo 2020-projektille, jossa kannustetaan luopumaan nikotiinista.


Cramo Finlandin henkilöstöpäällikkö Jaana Suomi, miksi näitte tärkeänä aloittaa Shape Yourself -liikuntaohjelman?

"Henkilöstö on Cramon tärkein voimavara ja työnantajana haluamme edistää hyvinvointia läpi organisaation. Vuoden 2017 lopussa näimme tarpeen tukea henkilöstön jaksamista uudella tavalla. Ohjelman tavoite on tuoda liikunnan iloa cramolaisten elämää - terveydellisiä vaikutuksia unohtamatta."

Minkälaisia tuloksia on saatu aikaan kahdessa vuodessa?

"Ohjelma on ensinnäkin ollut hyvin suosittu: ensimmäisenä vuonna mukaan ilmoittautui 219 henkilöä, josta 68% saavutti liikuntatavoitteen ja ansaitsi viikon vapaan. Keskimäärin Cramolla liikuntaa on harrastettu 3,3 tuntia viikossa, joka on enemmän, kuin haasteessa vaadittu 2,5 tuntia.

Erityistä iloa on ollut huomata, että ohjelman aikana liikunnan viikkomäärä on ollut kasvussa. Ennen ohjelmaa 35% osallistujista liikkui alle 2 tuntia viikossa, kun taas ohjelmaan osallistuneista 94% liikkui yli 2 tuntia viikossa.

Koska Shape Yourself -ohjelma on monivuotinen, voimme olettaa, että muutokset liikuntatottumuksiin ovat pysyviä. Liikuntaohjelmalla on vaikutus niin työkykyyn, kuin mahdollisiin työkyvyttömyyseläköitymisiin. Lisäksi lisääntynyt liikunta rikastuttaa henkilöstömme elämää ja lisää elämänlaatua. Ohjelmaa koskevaan kyselyyn vastanneista 87% koki, että projektilla on ollut positiivisia vaikutuksia."

Miten ohjelma jatkuu?

"Ohjelma jatkuu edelleen ja siihen on mahdollista ilmoittautua mukaan kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Liikuntatavoitteet ovat edelleen samat, vähintään 2,5, tuntia viikossa, ja ohjelmassa pyritään siihen, että liikunnan harrastamisesta tulee luonnollinen  osa cramolaisten elämää. Vuoden aikana liikuntaa tulee kertyä vähintään 120 tuntia.

Olemme myös lanseeranneet lyhyempiä liikuntakampanjoita, joilla haastamme henkilöstöä kokeilemaan tiettyä lajia. Haasteen voittaja saa lahjoittaa tietyn rahasumman haluamalleen hyväntekeväisyysjärjestölle. Esimerkiksi syksyn liikuntakampanjan lajina on kävely, ja haasteen voittaa eniten kampanjan aikana kävelykilometrejä kerännyt cramolainen.

Lisäksi toimintaansa jatkavat tietenkin liikuntakerhomme kuten Hiking Club, jotka kokoavat yhteen cramolaisia saman lajin pariin."

Liikunnan tukeminen on osa Cramon kumppanuusstrategiaa

Cramo on perinteisesti ollut tukemassa urheilua muun muassa erilaisissa tapahtumissa. Liikunnalla onkin suuri rooli Cramon kumppanuusstrategiassa, jossa liikunnan tukeminen nähdään osana laajempaa yritysvastuuta ja panosta suomalaisten hyvinvointiin.

Tänä vuonna Cramon kumppaneita ovat muun muassa NHL Global Series ja Urheiluakatemia.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.