Seuraa Cramo Finland Oy

​Kestävä rakentaminen on kulman takana – Cramo mukana green deal -sitoumuksella

Uutinen   •   Touko 15, 2020 13:54 EEST

Green deal -sopimus Cramon asiakkaiden hyväksi

Green deal -sopimus on yrityksen ja valtion tai muun tahon välillä tehty, vapaaehtoinen sopimus, jonka tavoitteena on edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Sopimuksilla pyritään etsimään ratkaisuja muun muassa ilmastohaasteisiin ja kiertotalouden edistämiseksi.*

Cramo haluaa tukea asiakkaitaan valitsemaan uusiutuvilla energialähteillä toimivia koneita uusiutumattomalla energialla kulkevien sijaan. Vuokraaminen itsessään on jo ympäristöteko. Samaa konetta voi käyttää useampi henkilö ja yritys, ja juuri silloin, kun koneelle on oikeasti tarvetta. Vuokraus pienentää Cramon ja asiakkaan yhteistä hiilijalanjälkeä. Kun valitaan uusiutuvaa energiamuotoa hyödyntävä laite, on vaikutus sitäkin suurempi.

Useat yritykset ja yksityishenkilöt ovat asettaneet omia tavoitteita ympäristökuormitukselleen. Cramon asiakkaalle tavoitteiden saavuttamiseen löytyy konkreettisia vaihtoehtoja muun muassa Cramo Eco Choice -mallistosta.

Cramon tavoitteet green dealissa

Cramo on määritellyt useita tavoitteita, joihin se on sitoutunut green deal -sopimuksessaan. Cramo on sitoutunut lisäämään ympäristöystävällisten koneiden käyttöä itsessään ja niihin liittyvän tietoisuutta erityisesti asiakkaidensa keskuudessa. Tämä tarkoittaa muun muassa säännöllistä tiedottamista ympäristöystävällisten koneiden ominaisuuksista.

Cramo on sitoutunut kasvattamaan sähkökäyttöisten nostimien osuutta tuoteryhmässä 90 prosenttiin seuraavassa viidessä vuodessa. Lisäksi yritys on sitoutunut kaksinkertaistamaan sähkökäyttöisten pyöräkuormaajien osuuden viidessä vuodessa.

Green deal -sitoumuksessa Cramo myös lupaa kasvattaa monipuolisen etäseurannan määrää ja tehostaa datan käyttöä, jonka tavoitteena on tukea sekä Cramon, että asiakkaiden päästö- ja tehokkuustavoitteita.

Lisäksi Cramon on sitoutunut opastamaan ja kouluttamaan koneiden turvallisessa, taloudellisessa ja tehokkaassa käytössä. Ajatuksena tässä on, että osaava henkilö saa lyhyemmässä ajassa enemmän aikaan. Koulutettu henkilö myös osaa valita omaan tehtävään sopivan, turvalliseen ja taloudellisesti järkevän koneen.

Cramo Eco Choice – puhtaan tulevaisuuden rakentamiseen

Green deal -sopimuksessaan Cramo sitoutuu kasvattamaan muun muassa sähkökäyttöisten koneiden ja laitteiden osuutta. Cramo Eco Choice -tuoteperhe kokoaa Cramon ympäristöystävälliset tuotteet ja ratkaisut. Eco Choice -tuotteiden ja ratkaisujen tehtävänä on tukea asiakkaita valitsemaan entistä useammin uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä koneita ja laitteita.

Aiemmin Eco Choice kulki nimellä EcoFleet. Nimenmuutoksella haluttiin korostaa asiakkaan tekemää tietoista valintaa ympäristön hyväksi (Choice=valinta). Cramo haluaa tarjota päästövapaita vaihtoehtoja diesel- ja bensiinikäyttöisten laitteiden tilalle, ja näin edesauttaa asiakkaitamme tekemään tietoisia, kestäviä valintoja. Päästövapaiden laitteiden käyttö edistää oleellisesti työmaiden hiilijalanjäljen pienemistä ja kestävän rakentamisen tavoitteiden saavuttamista. Eco Choice -tuoteryhmä koostuu sähkö-, akku- ja hybridilaitteista.

Eco Choice -tuotteiden hiilijalanjälki on laitteen käytön aikana lähellä nollaa, kun käytetään uusiutuvaa sähköä, kuten tuuli-, vesi- tai aurinkoenergia. Tätä voi verrata esim. dieselillä tuotetun energian hiilijalanjälkeen, joka on noin 2,7 kg CO2e litraa kohti tai bensiinillä tuotetulla energialla noin 2,3 kg CO2e litraa kohti. Eco Choice -tuotteiden avulla asiakkaamme pääsevät omiin ympäristötavoitteisiinsa, jotka voivat perustua henkilökohtaisiin arvovalintoihin tai yrityksen itselleen asettamiin ympäristötavoitteisiin.

Päästövapaat laitteet vähentävät typen oksidien tasoa (NOx), joka on hyväksi sekä ympäristölle, mutta myös laitteita käyttävien työntekijöiden terveydelle. Sähkö- ja akkukäyttöiset koneet myös tuottavat vähemmän melua, kuin polttoainekäyttöiset laitteet.

Cramo Eco Choice

Kestävä kehitys on osa Cramon ydintä

Eco Choice -ratkaisut ja Cramon green deal -sitoutuminen ovat esimerkkejä siitä, miten Cramo liikkuu kohti kestävämpää rakentamisen tavoitetta. Cramon kestävän kehityksen strategialla - “Kohti kiertotaloutta” – haluamme tukea asiakkaitamme tekemään tietoisen valinnan ja korvaamaan uusiutumattomat energianlähteet uusiutuvilla. Lisätietoja kestävän kehityksen tavoitteista voi lukea Cramo-konsernin vuoden 2019 toimintakertomuksesta 

Lue lisää Cramon   green deal -sitoumuksesta 

Lue lisää  Eco Choice -tuotteista 

*Lähde Sitoumus 2050

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.