Ohita
Jani on ollut kymmenisen vuotta töissä Cramolla. Lauttasaaressa asuva pienen vauvan isä harrastaa kesällä golfia ja talvella jääkiekon pelaamista ja kuntosalilla käyntiä.
Jani on ollut kymmenisen vuotta töissä Cramolla. Lauttasaaressa asuva pienen vauvan isä harrastaa kesällä golfia ja talvella jääkiekon pelaamista ja kuntosalilla käyntiä.

Uutinen -

Kehitystyö on yhteinen asia

Jani Kilkka aloitti lokakuussa Cramo Finland Oy:n kehityspäällikkönä. Janin mielestä kehitystyö on kaikkien asia, eikä pelkästään hänen ja innovaatiotiimin homma.                                                                     

Kehityspäällikön työ on uusi Cramolla, vaikka kehitystyötä tehdään koko ajan tuotealueiden sisällä. Kun Jani miettii aikaisempia työtehtäviään, ovat ne lähes aina liittyneet kehittämiseen. No, ehkäpä ihan ensimmäiset kesätyöt kymmenisen vuotta sitten eivät tätä vielä olleet. Jani teki Cramolle myös diplomityönsä, jonka aiheena oli logististen ratkaisujen kehittäminen Cramo Suomessa.

– Monet kehitysprojektit ovat viime aikoina siirtyneet vastuulleni. Nyt kehityspäällikkönä voin vaikuttaa enemmän kokonaisuuteen, ja miten uutta strategiaa voidaan toteuttaa kehitystyössä ja innovatiivisuudessa. Kehitystyö on myös täysin läpinäkyvää.

Jani luonnehtii Cramon kehitystyötä kulttuurimuutokseksi.

– Kaikilla cramolaisilla pitää olla tunne, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa, ja että ideoita kannattaa kertoa, koska niihin tartutaan tosissaan. Osa saattaa ajatella, että on aikaisemminkin kertonut parannusehdotuksia, mutta mitään ei ole tapahtunut, ja ideointihalu on tyssännyt siihen.

– Nyt meillä on keinot ottaa koppi ideoista ja testata niitä nopeasti. Epäonnistumisiakaan ei kannata pelätä. Jos idea toimii, se otetaan käyttöön, jos ei, niin siitäkin opitaan jotain.

Haastatteluhetkellä Janilla oli takanaan muutama päivä innovaatiorastin pitäjänä henkilöstötapahtumassa.

Jani oli yllättynyt, kuinka henkilöstö pystyy vartissa ideoimaan hyviä ehdotuksia. Niitä ihan pulppuaa, hän kertoo.

– Innovaatiorastilla emme etsineet ratkaisuja vaan ideoita. Olemme jo huomanneet, että tietyt teemat nousevat esiin. Käymme innovaatiotiimin kanssa läpi joka ikisen lapun ja analysoimme ne yhdessä.

Mikä sitten on liiketoiminnan kehitystyön ja innovatiivisen toiminnan niin sanottu iso kuva? Janin mielestä kehitystyö pohjautuu visioon, jossa Cramo on alansa ykkönen ja suunnannäyttäjä. Tämä vaatii alan uudistamista sekä suunnittelu- ja pioneerityötä. Cramo kokeilee uusia juttuja, joita muut sitten haluavat lähteä kopioimaan. Tämä on ykkösen rooli.

– Ala on toiminut vuosikymmenet samalla konseptilla ja meidän roolimme on tehdä muutoksen vaatima iso liike. Tavoite on tarkoitus saavuttaa vuonna 2020.

Vaikka kehitystyö lähtee kaikista työntekijöistä, on keskiössä kuitenkin asiakas. Jani korostaa, ettei uudistuksen tavoitteena ole luoda valmiita konsepteja, joita asiakkaat eivät sitten haluakaan. Ideat on hyvä koeponnistaa asiakaskentässä, mutta haastaen. Cramolaisten tulee myös rohkeasti esitellä uusia ratkaisuja, joilla saada asiakas ymmärtämään muutoksen edut.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland