Ohita
Marko Kalvio, Jonny Grönvik, Hannu Roivainen ja Mika Pulkkinen.
Marko Kalvio, Jonny Grönvik, Hannu Roivainen ja Mika Pulkkinen.

Uutinen -

​Kahden kaupungin asennus

Oulun asennuksen toimintakenttä ulottuu satojen kilometrien säteelle konttorilta. Asennuspalvelumme asentavat siellä muun muassa telineitä, sääsuojia, hissejä, mastolavoja ja työmaatiloja sekä tekevät sähköistyksiä ja kosteus- ja tiiviysmittauksia. Kevään ja kesän aikana suurimpia Oulun asentajia työllistäviä kohteita ovat Hiukkavaaran monitoimitalon rakentaminen ja Tuiran kirkon sääsuojaus. Työnjohtajat Marko Kalvio ja Hannu Roivainen kertovat, miten työt saadaan sujumaan.

8+4 työntekijää, 2 kaupunkia

Oulun asennusvarikolla työskentelee yhteensä 12 henkilöä. Heistä 8 on Oulussa ja 4 Kemissä. Oulun asennuksen toiminta-alue ulottuu etelään mentäessä noin Pyhäjoelle saakka. Idän ja pohjoisen suuntiin töiden perässä ajetaan niin pitkälle kuin tarve vaatii, esimerkiksi Suomussalmelle tai Rovaniemelle.

Työprosessi: Tutustuminen ja suunnittelu + toteutus + raportointi ja jälkiseuranta

Asennuksen työt alkavat työmaahan tutustumisella ja jatkuvat suunnitteluvaiheella. Esimerkiksi tiiviysmittaus ja lämpökuvausurakka etenevät kohteen pohjakuvien avulla tehtävällä suunnittelulla. Pohjakuvista sekä muista rakenne- ja Iv-kuvista tarkastellaan kohteen mitattavuutta sekä tarvittavia tulppauksia. Seuraavaksi lasketaan kohteen laajuustiedot, joita ovat pinta-ala, ulkovaipan ala ja tilavuus. Nämä tarkistusmitataan vielä kohteessa laseretäisyysmittarilla.

Kun suunnittelu ja laskemistyö on tehty, siirrytään kohteeseen. Pienemmät kohteet on helppo suorittaa päiväsaikaan, mutta suurempiin kohteisiin on parempi mennä mittaamaan illalla tai viikonloppuna, jolloin kaikki ovet ja ikkunat pysyvät kiinni mittauksen ajan. Kohteessa tehdään suunnitellut tulppaukset ja lisäksi kaikkiin lattiakaivojen hajulukkoihin lasketaan vesi. Seuraavaksi rakennus alipaineistetaan ja siitä etsitään mahdolliset ilmavuodot lämpökuvaamalla ja mahdollisesti merkkisavun avulla. Ilmavuotopaikat merkitään pohjakuviin ja liitetään raporttiin. Päivän päätteeksi tai seuraavana päivänä tehdään tilaajalle raportit mittauksista.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland