Seuraa Cramo Finland Oy

​Kahden kaupungin asennus

Uutinen   •   Heinä 29, 2016 12:00 EEST

Marko Kalvio, Jonny Grönvik, Hannu Roivainen ja Mika Pulkkinen.

Oulun asennuksen toimintakenttä ulottuu satojen kilometrien säteelle konttorilta. Asennuspalvelumme asentavat siellä muun muassa telineitä, sääsuojia, hissejä, mastolavoja ja työmaatiloja sekä tekevät sähköistyksiä ja kosteus- ja tiiviysmittauksia. Kevään ja kesän aikana suurimpia Oulun asentajia työllistäviä kohteita ovat Hiukkavaaran monitoimitalon rakentaminen ja Tuiran kirkon sääsuojaus. Työnjohtajat Marko Kalvio ja Hannu Roivainen kertovat, miten työt saadaan sujumaan.

8+4 työntekijää, 2 kaupunkia

Oulun asennusvarikolla työskentelee yhteensä 12 henkilöä. Heistä 8 on Oulussa ja 4 Kemissä. Oulun asennuksen toiminta-alue ulottuu etelään mentäessä noin Pyhäjoelle saakka. Idän ja pohjoisen suuntiin töiden perässä ajetaan niin pitkälle kuin tarve vaatii, esimerkiksi Suomussalmelle tai Rovaniemelle.

Työprosessi: Tutustuminen ja suunnittelu + toteutus + raportointi ja jälkiseuranta

Asennuksen työt alkavat työmaahan tutustumisella ja jatkuvat suunnitteluvaiheella. Esimerkiksi tiiviysmittaus ja lämpökuvausurakka etenevät kohteen pohjakuvien avulla tehtävällä suunnittelulla. Pohjakuvista sekä muista rakenne- ja Iv-kuvista tarkastellaan kohteen mitattavuutta sekä tarvittavia tulppauksia. Seuraavaksi lasketaan kohteen laajuustiedot, joita ovat pinta-ala, ulkovaipan ala ja tilavuus. Nämä tarkistusmitataan vielä kohteessa laseretäisyysmittarilla.

Kun suunnittelu ja laskemistyö on tehty, siirrytään kohteeseen. Pienemmät kohteet on helppo suorittaa päiväsaikaan, mutta suurempiin kohteisiin on parempi mennä mittaamaan illalla tai viikonloppuna, jolloin kaikki ovet ja ikkunat pysyvät kiinni mittauksen ajan. Kohteessa tehdään suunnitellut tulppaukset ja lisäksi kaikkiin lattiakaivojen hajulukkoihin lasketaan vesi. Seuraavaksi rakennus alipaineistetaan ja siitä etsitään mahdolliset ilmavuodot lämpökuvaamalla ja mahdollisesti merkkisavun avulla. Ilmavuotopaikat merkitään pohjakuviin ja liitetään raporttiin. Päivän päätteeksi tai seuraavana päivänä tehdään tilaajalle raportit mittauksista.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.