Seuraa Cramo Finland Oy

Juha Kalliokulju aloitti Cramo Adapteon maajohtajana

Uutinen   •   Kesä 19, 2017 07:00 EEST

Vapaa-ajalla Juha rentoutuu kunnostamalla satavuotiasta koulurakennusta kodiksi perheelleen vanhoilla rakennustekniikoilla.

Juha Kalliokulju siirtyi helmikuun alussa Cramo Adapteon maajohtajaksi. Uusi työpaikka sijaitsee Ylöjärvellä, ja Juhan alaisuuteen kuuluu 35 henkilöä.

− Vastuullani ovat Cramo Adapteon Suomen toiminnot kalustonhallinnasta myyntiin sekä taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen. Huolehdin myös siitä, että toimimme strategiamme ja Cramo Storyn mukaisesti, hän summaa työtehtäviään.


Juha näkee
, että Cramo Adapteo on mielenkiintoisen markkinakehityksen keskellä. Adapteo on pitkään ollut markkinajohtaja, mutta kilpailu on tiivistynyt viime aikoina.

− Pääasiallinen asiakaskuntamme koostuu edelleen julkisen puolen kohteista, kouluista ja päiväkodeista, jolloin tilojemme pystytystyö tapahtuu kesäisin. Meidän on löydettävä uusia asiakassegmentteja esimerkiksi  yrityspuolelta, jolloin työtä saadaan jaettua tasaisemmin pitkin vuotta, hän sanoo.

Yhtenä haasteena Juha näkee myös Adapteon tuotetarjooman kirkastamisen niin, että se palvelee alan kehitystrendejä. Hän mainitsee kaksi kiinnostavaa projektia kuluvalta vuodelta.

− Rakennamme kesällä Lahteen uusilla moduulityypeillä tiukat energiamääräykset täyttävän modernin koulutilan. Olemme myös täydentäneet toimistotilojen tuotevalikoimaamme Smartblock-työtilakuutioilla, jotka voi vuokrata myös esimerkiksi messuille, kauppakeskuksiin sekä erilaisiin promootio- ja urheilutapahtumiin.


Ennen Adapteota
Juha ehti toimia yli 20 vuotta it- ja teknologia-alalla, ensin Nokialla ja sittemmin Microsoftilla. Kun Microsoft lopetti tuotekehityksen Suomessa, Juha laskeskeli, että hänellä olisi vielä parikymmentä vuotta työuraa jäljellä.

− Päätin, että on hyvä aika siirtyä pois teknologia-alalta. Vastasin edellisessä työpaikassa tuotteiden asiakaskohtaisesta räätälöinnistä ja opin valtavasti asiakaspalvelusta sekä palveluiden tuotteistamisesta. Näin, että osaamisestani olisi varmasti hyötyä myös muilla teollisuuden aloilla, hän kertoo.

Cramo Adapteo ei ollut Juhalle ennestään tuttu, joten hän on tarmokkaasti perehtynyt viime kuukausina uuteen alaan. Hän kiittää Cramon organisaatiota ennakkoluulottomasta ja rohkeasta rekrytoinnista.

− Uskon, että myös alan ulkopuolelta voi tuoda hyviä käytäntöjä taloon ja vähän haastaa vallitsevia toimintatapoja. Loppujen lopuksi Adapteollakin on kyse perustuotteen räätälöimisestä asiakastarpeeseen ja siten kustannustehokkaasta liiketoiminnasta, johon erikoistuin aiemmassa työssäni.


Vapaa-ajalla Juha
rentoutuu kunnostamalla satavuotiasta koulurakennusta kodiksi perheelleen vanhoilla rakennustekniikoilla.

− Talo ei ole museo, mutta en käytä juurikaan oikopolkuja. Viimeksi kunnostin talon ikkunanpokat ja sekoittelin tätä varten kitin liitujauhosta ja pellavaöljystä.