Seuraa Cramo Finland Oy

Hyvä suunnitelma vähentää virheitä

Uutinen   •   Kesä 26, 2017 08:00 EEST

Kuvassa suunnittelijat (ylh. vas.) Harri Kokko, Antti Koljonen, Toni Sivonen, Simo Wuorinen ja Pasi Leinonen. Edessä vasemmalla tiimin edellinen esimies Pekka Rajala ja Lauri Partanen.

Suunnittelutiimissä sähköistyssuunnitelmia tekevät Lauri Partanen ja Harri Kokko Vantaan Viinikassa sekä Pasi Leinonen Kuopiossa. Teline- ja sääsuojasuunnitelmista vastaavat Antti Koljonen Viinikassa sekä Simo Wuorinen Lappeenrannassa. Olosuhdehallinnan suunnitelmat koostuvat lämmitys-, pölynhallinta-, kuivaus- ja kosteusmittaussuunnitelmista ja niitä tekee Toni Sivonen Viinikassa. Tiimin esimiehenä toimii asennuspäällikkö Niko Korsow Viinikassa.

LAURI PARTANEN, SÄHKÖSUUNNITTELIJA

"Suunnitelmatilaus tulee meille useimmiten myynniltä tai työnjohtajilta sähköpostitse. Suunnittelu alkaa kohteen pohja- ja leikkauspiirustuksiin tutustumisella ja laajuuksien laskemisella. Se jatkuu kaluston mitoituksella ja valmiin suunnitelman puhtaaksi piirtämisellä. Suurin osa suunnitelmista tehdään autoCADohjelmalla. Työläimpiä ovat suuret sähköistys-, teline- ja sääsuojasuunnitelmat, mutta hyvä suunnitelma vähentää myöhemmin virheiden määrää ja karsii kustannuksia."

TONI SIVONEN, OLOSUHDEHALLINNAN SUUNNITTELIJA

"Suunnittelijat tekevät myös paljon yhteistyötä työmaan henkilökunnan kanssa tarkennuksia ja lisätietoja varten. Ennen kuin valmis suunnitelma toimitetaan myynnille, se käy useimmiten vielä asennuksen työnjohtajalla, joka arvioi suunnitelman ja kalustotarpeet."

Mitä tehdään:
Suunnitelmia tarvitaan työmailla, jotta materiaalit tai rakenteet eivät pääse kastumaan. Lisäksi suunnitelmilla huolehditaan, että työolosuhteet pysyvät miellyttävinä. Huolelliset suunnitelmat tukevat myös tarjousten laskemista. Suunnitelman perusteella voidaan toimittaa tarkka kalustolista myynnille ja vuokraukselle.

6
suunnittelijaa, 3 paikkakuntaa

Yhden suunnitelman tekeminen kestää parista tunnista viikkoon

500-700
suunnitelmaa vuonna 2016

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.