Ohita
Hoppuillen hommat eivät onnistu

Uutinen -

Hoppuillen hommat eivät onnistu


Asennuksen työpaikkaselvitys toi autoihin astinlaudat, töihin tuumaustauot ja oikaisi asentajien virheellisiä työasentoja. Asentaja Jami Pekkarinen ottaa jatkossa myös eväät mukaan töihin.

Mehiläisessä työskentelevä työfysioterapeutti Antti Pursio suoritti Cramon asennuksen työmailla viime syksynä kaksi työpaikkakäyntiä, jotka sisälsivät myös työntekijöiden haastatteluja. Selvityksen tavoitteena oli ehkäistä asentajille tyypillisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien syntyä. Tulokset käytiin läpi yhteisessä palautetilaisuudessa tammikuussa asentajien ja asennuksen esimiesten keskuudessa.

– Asentajan työ on vaativaa, vaikka siinä hengitys- ja verenkiertoelimistön kuormitus ei olekaan kovin suurta. Etenkin alaselkä, olkapäät, ranteet ja kyynärpäät ovat näissä töissä kovilla, Antti summaa.

Aiemmin etenkin autoista alas pudottautuminen rasitti asentajien polvia ja alaselkää. Myös nostot, siirrot ja kaapeleiden katkaisut kurittavat ylävartaloa.

– Kävimme läpi yksinkertaisia keinoja, joilla voidaan ehkäistä vammoja, kuten hyviä työasentoja. Olisi tärkeää, varsinkin kylmillä keleillä, muistaa töissä lyhyt alkuverryttely ennen fyysistä ponnistusta sekä ottaa käyttöön pienet tauot ja elpymisliikkeet työn lomassa, Antti opastaa.

Antti toivoo, että töissä hyödynnettäisiin apuvälineitä, aina kun niitä on saatavilla. Kun kurotetaan ylös, niin käytettäisiin pukkeja, nostojen aikana taas erilaisia kuljetusvälineitä ja tietenkin aina tarvittaessa suojavälineitä.

– Jokaisella on vastuu paitsi pitää huolta omasta fyysisestä kunnostaan, myös siitä, että vaatii työnantajaltaan oikeanlaiset ja ajantasaiset työvälineet ja muistaa käyttää niitä mahdollisuuksien mukaan, hän sanoo.

Tuusulan asennuksen työmaatila-asentajana työskentelevä Jami Pekkarinen osallistui Pursion palautetilaisuuteen ja kertoo, että oppi on mennyt perille.

– Saimme autoihin astinlaudat, joten enää meidän ei tarvitse pudottautua alas autoista tai nostaa kuormia kovin ylös. Oli myös hyvä, että kertasimme turvallisia työasentoja.Jami sanoo, että etenkin erilaisten apuvälineiden käyttö saattaa kuitenkin töissä vielä unohtua.

– Cramolla on mielestäni välineet kunnossa ja työnjohto kyllä kuuntelee, jos jotain tarvitsemme. On laiskan miehen puhetta, että emme muka ehtisi apuvälineitä käyttää, hän myöntää.Jamille oli hyötyä myös Antin antamista neuvoista ravitsemuksen ja taukojen suhteen.

– Olen alkanut ottaa eväät mukaan töihin. Ennen tein koko päivän töitä vain yhdellä ruokatauolla.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä: