Ohita
Innovaation ääressä. Vasemmalta Kari Jäppinen, Heikki Korpela,  Esa Rinne, Henri Hynynen, Lotta Väkevä, Jani Kilkka, Tatu Hauhio, Taru Puhto ja Thomas Rosenlew.
Innovaation ääressä. Vasemmalta Kari Jäppinen, Heikki Korpela, Esa Rinne, Henri Hynynen, Lotta Väkevä, Jani Kilkka, Tatu Hauhio, Taru Puhto ja Thomas Rosenlew.

Uutinen -

​From start to finnish – Innovaatiotyöpajoista vauhtia tuotekehitykseen

Cramolla valjastettiin henkilöstö innovaatioiden etsintään työpajojen avulla, joita toteutettiin vuonna 2017 ja 2018. Pikku hiljaa työskentelytapaa on lähdetty laajentamaan myös asiakkaiden suuntaan. Tavoitteena on löytää helpotuksia erityisesti työmaa-arkeen. ”Keskitymme Cramolla asiakaskokemuksen parantamiseen. Innovaatiotyöpajan järjestäminen on hyvä keino kuunnella asiakkaita ja löytää oikeita kipukohtia”, kertoo Cramo Finland Oy:n toimitusjohtaja Tatu Hauhio

Innovaatiotyöpajaa lähdettiin pilotoimaan Cramon pitkäaikaisen asiakkaan Peabin kanssa lokakuussa 2018. Työpajassa tuli esiin useampia ideakonsepteja, joista edelleen kehitykseen otettiin kustannuslaskemisen, projektinhallinnan ja suunnittelun sekä kommunikoinnin parantamiseen tähtäävät työkalut. ”Juuri näissä kohdissa on ollut eniten haasteita, vaikka yhteistyö on hyvää ollutkin”, kertoo Taru Puhto, laskennan ja hankinnan päällikkö Peabilta, ja jatkaa, ”Hienoa olla ensimmäisenä testaamassa tällaista toimintatapaa, jossa meitä asiakkaina kuunnellaan alusta asti. Olemme jo lyhyessä ajassa löytäneet konkreettisia kehitysehdotuksia”.

Apuna matkassa ovat olleet Motleyn Service Designer Lotta Väkevä sekä Business Development Director Thomas Rosenlew, jotka työpajan fasilitoinnin lisäksi mallintavat tuloksia eteenpäin tuotekehittelyyn.

Työpajassa lähdettiin yhdessä Peabin edustajien kanssa rakentamaan asiakaspolkua ja kohtaamispisteitä, joissa Cramo voisi olla paremmin läsnä. Ajatuksena yhteissuunnittelutyöpajoissa on edetä ripeästi teoriasta käytäntöön, ja kuulla alusta lähtien tarpeet ja toiveet suoraan asiakkaalta. Ratkaisuja tuotteistukseen saadaankin vuoden 2019 alkupuoliskolla.

Mukana innovaatiotyöpajoissa Peab Oy:stä ovat olleet Heikki Korpela, työpäällikkö, Esa Rinne, työpäällikkö sekä Henri Hynynen, työpäällikkö sekä Cramo Finland Oy:stä Kari Jäppinen, avainasiakaspäällikkö ja Jani Kilkka, kehityspäällikkö.

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Suomessa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 50 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä www.cramo.fi

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Peab-konsernin liikevaihto on 5.2 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä. Lue lisää www.peab.fi

Motley on liiketoiminnan muutokseen, palvelumuotoiluun, brändien rakentamiseen ja tarinankerrontaan sekä teknologian kehitykseen keskittynyt 44 asiantuntijan organisaatio, jonka asiakkaita ovat suuren suomalaiset ja kansainväliset yritykset kuten Cramo

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland