Ohita
Hassen tavoitteena on ajaa Päijänteen ympäriajo vielä kuusikymppisenäkin.
Hassen tavoitteena on ajaa Päijänteen ympäriajo vielä kuusikymppisenäkin.

Uutinen -

Enduroajosta tukea tavoitejohtamiseen

Hans Blomstedt, tuttavallisemmin Hasse, toimii Cramo Finlandin teknisenä johtajana. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen enduroharrastaja, jonka vuosittaisena tavoitteena on osallistua Päijänteen ympäriajoon. Tänä vuonna hän sijoittui siellä kuntoluokassa toiselle sijalle. Harrastuksesta löytyy yhtymäkohtia myös päivätyöhön ja tavoitejohtamiseen.

Päijänteen ympäriajo on Suomen tunnetuin enduron eli luotettavuusajon kilpailu. Normaaleihin endurokilpailuihin verrattuna kisareitti on huomattavasti pidempi ja siksi keväisin ajettava kilpailu on useille harrastajille vuotuinen koitos, jossa jo pelkkä maaliin pääsy on voitto.

Hasse on osallistunut kisaan jo neljästi. Viime vuonna hänen kisansa päättyi keskeyttämiseen, mutta tänä vuonna mies sijoittui hienosti kuntoluokkansa toiselle sijalle.

– Olen parhaimmillani juuri tällaisissa kestävyyttä vaativissa, pitkissä kisoissa. Jätän lyhyet ja kovaa ajettavat kisat suosiolla nuoremmille. Päijänteen ympäriajossa pyörä on liikkeellä yli yhdeksän tuntia, joten monilla ei tahdo pää pysyä mukana monen tunnin ajon jälkeen. Vahvuutenani on tasainen ja suunnitelmallinen tekeminen loppuun asti. Väsyneenä alkaa helposti miettiä eksyneensä reitiltä ja ajossakin tulee virheitä. Silloin on vaan pidettävä tavoite kirkkaana mielessä ja uskottava omaan tekemiseen. Ei auta lähteä seuraamaan muita, Hasse perustelee.

Arkiliikunta antaa endurolle hyvän pohjan. Lajissa ei kuitenkaan riitä, että kuski on kunnossa, vaan sama pätee kalustoon. Pyörän huolto onkin tärkeä osa kisoihin valmistautumista, ja Hasse hoitaa sen kokonaan itse. Myös kisoissa kuski tekee huollot, mutta varikkotiimissä ovat mukana myös Hassen vaimo, poika ja kaveri. Kisoissa järjestäjä nimeää sallitut huoltopaikat, mutta kilpailijan täytyy suunnitella etukäteen, mitkä niistä valitsee. Huollon tekemiseen on 1-3 minuuttia, jonka aikana kilpailijan pitää tankata itsensä ja pyörä. Lisäksi kumpaankin kisapäivään on suunniteltu muutaman kymmenen minuutin tauko, joka riittää renkaiden vaihtoon.

– Ilman tukijoukkoja kisoista ei tulisi mitään. Pakkasta voi olla kymmenen astetta, joten on tärkeää, että joku on sovituilla huoltopaikoilla auttamassa lämpimät haalarit päälle ja pois, Hasse kertoo.

Cramolla Hassen vastuulle kuuluvat laatu-, turvallisuus- ja ympäristöasiat, joten hänelle on tärkeää huomioida ne myös vapaa-ajalla.

– Kisoissa pyörän alla on huollon ajan matto, jotta luontoon ei valu mitään. Pyörän on oltava liikennekunnossa ja kuskilla tarvittavat suojavälineet eli ajoasu, kypärä, saappaat sekä polvi-, lonkka-. hartia-, selkä- ja kyynärsuojat.

Harrastuksen parissa ladataan akkua ja yksi tärkeimmistä asioista on porukan hyvä yhteishenki. Myös Cramolta eläkkeelle jäänyt kiinteistöpäällikkö Kari Haverinen on edelleen enduron parissa ja ajaa silloin tällöin Hassen kanssa. Lisäksi piireissä on mukana paljon asiakkaita ja muita sidosryhmiä.

Cramo tuki Hassea kisamaksussa ja haluaa kannustaa myös muuta henkilöstöä tavoitteelliseen tekemiseen ja itsestään huolehtimiseen. Usein kilpailu-urheilussa tarvittavista taidoista on hyötyä myös työelämässä, sillä siinä johdetaan samalla tavalla itseä tai joukkuetta kohti tavoitetta. Sen vuoksi Cramo tukee mielellään muitakin työntekijöitä osallistumismaksuissa tai muissa vastaavissa kuluissa.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland