Ohita
Tuotevalikoima laajenee jatkuvasti, mutta jo nyt asiakkaille on tarjolla sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisä- tai vihertöihin.
Tuotevalikoima laajenee jatkuvasti, mutta jo nyt asiakkaille on tarjolla sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisä- tai vihertöihin.

Uutinen -

EcoFleet on Cramon uusi vihreämpi tuotelinja

– EcoFleet on Cramon oma nimike, jonka alle kootaan eri laitevalmistajien sellaisia tuotteita, jotka ovat vähäpäästöisempiä kuin muut markkinoilla olevat laitteet ja koneet, kertoo Cramon maanrakennuskoneet-yksikön päällikkö Joni Ihalainen.

Uuteen, vihreiden arvojen tuotelinjaan kelpuutetaan tuotteet, jotka ovat mitattavissa vähäpäästöisiksi.
– Siihen sisällytetään tuotteita laidasta laitaan, eli mukana voi olla koneita esimerkiksi nostimista generaattoreihin ja porakoneista pyöräkuormaajiin, Ihalainen listaa.

Vaikka suuri osa EcoFleet-nimikkeen alla olevista tuotteista ovat sähkö- tai akkutoimisia koneita, voidaan kategoriaan sisällyttää myös polttomoottorilla toimiva uutta tekniikkaa hyödyntävä laite. Ehtona on, että sen päästöt ovat vähäisemmät vanhemman kannan koneisiin verrattuna.

– Tuotelinjaan kuuluu myös hybriditeknologiaa käyttävät laitteet, kuten esimerkiksi tietyt nostimet tai maanrakennuskoneet, Ihalainen huomauttaa.


Vähemmän päästöjä, vähemmän melua

EcoFleet on nimensä mukaisesti tuotesarja, jonka laitteista syntyy aiempaa vähemmän päästöjä mutta myös vähemmän melua.

– Tämä on tärkeätä monilla työmailla työturvallisuudenkin takia. Jos tehdään töitä sisätiloissa, joissa ilma ei vaihdu kunnolla, ei työkone voi tupruttaa paksua mustaa pakokaasua työskentelytilaan.

Myös desibelitason on pysyttävä tietyissä rajoissa sisällä työskennellessä, joten sähkötoimiset koneet ovat tällöin järkevin vaihtoehto.Kilpailukykyisiä työkoneita myös hinnoittelultaan

– Tavoitteenamme on tarjota perinteisemmille laitteille vaihtoehto. Asiakas voi valita, mistä kategoriasta laitteensa haluaa ja mikä sopii omiin tarpeisiin parhaiten, Ihalainen kertoo.

Esimerkiksi työn tilaaja saattaa vaatia urakoitsijalta, että sen työmailla noudatetaan vihreitä arvoja. Silloin myös työkoneiden on edustettava samaa linjaa.

– Tietysti tuotelinjassa on mukana myös ekologinen näkökulma. Esimerkiksi viherrakentamisessa olisi melko erikoista, jos piha-alueita kunnostettaisiin laitteilla, jotka pitävät kovaa meteliä ja jos työn aikana ilma olisi sakeanaan pakokaasusta, Ihalainen kuvailee.

Tuotevalikoima laajenee jatkuvasti, mutta jo nyt asiakkaille on tarjolla sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisäpurku- tai vihertöihin.

Ihalaisen mukaan EcoFleet-kategorian tuotteet hinnoitellaan niin, että niistä syntyy asiakkaalle myös taloudellisesti hyvä vaihtoehto:

– Tuoteryhmän koneet ja laitteet pyritään tuomaan hinnoiltaankin kilpailukykyisiksi perinteisempiin polttomoottoritoimisiin tuotteisiin verrattuna.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä: