Seuraa Cramo Finland Oy

Digitalisaation tuulet puhaltavat jo Cramolla

Uutinen   •   Loka 12, 2016 13:30 EEST

Digitalisaatio on jo läsnä Cramolla esimerkiksi kaluston huollossa ja vuokrausten välisissä tarkastuksissa, kertoo Cramon Senior Vice President, Fleet Management Martin Holmgren.

Keskustelemme Cramolla rakennusalan yritysten kanssa BIM-teknologiasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista työn tuotannolle, suunnittelulle ja tehokkuudelle. Kalustontoimittajina olemme tästä erittäin innoissamme ja haluamme olla kehityksessä mukana, kertoo Cramon Senior Vice President, Fleet Management Martin Holmgren. Holmgrenin mukaan digitalisaatio on muutenkin jo läsnä Cramolla esimerkiksi kaluston huollossa ja vuokrausten välisissä tarkastuksissa.

– Keräämme kalustomme huollosta jatkuvasti dataa sähköisiin järjestelmiimme Pohjoismaissa ja Saksassa, jonka avulla koneiden säännöllinen huoltotarve voidaan määrittää entistä täsmällisemmin, Holmgren selvittää. Yhtenä esimerkkinä digitalisaatiosta Holmgren mainitsee Cramolla noin muutaman vuoden käytössä olleen Trackunit-kalustonhallintayksikön ja etenkin sen lisäosan SmartID:n. Sen avulla voidaan seurata reaaliaikaisesti, kuka käyttää koneita työmailla ja miten.

– Koneella voi työskennellä vain henkilö, jolla on RFID-tunnistin. Näin digitalisaatio auttaa lisäämään työturvallisuutta, kun esimerkiksi nostimien käyttöoikeus saadaan rajattua vain koulutuksen saaneille henkilöille. Holmgren mainitsee myös kiinnostavana esimerkkinä Ruotsissa rakennusalalla toimivan BEAst-järjestön, johon kuuluu kymmeniä paikallisia johtavia yrityksiä ja organisaatioita, myös Cramo AB eli Ruotsin Cramo. BEAst:n tavoitteena on luoda alalle yhteiset standardit sähköiselle liiketoiminnalle niin Pohjoismaissa kuin muuallakin maailmassa.

– Pyrimme yhtenäistämään sekä yksityisen että julkisen sähköisen liiketoiminnan prosesseja. Standardisointi on jo käynnissä. Hyvinkin pian Cramon kalusto saattaa linkittyä asiakkaittemme toiminnanohjausjärjestelmiin, Holmgren arvelee.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.