Ohita
Digitalisaatio on jo läsnä Cramolla esimerkiksi kaluston huollossa ja vuokrausten välisissä tarkastuksissa, kertoo Cramon Senior Vice President, Fleet Management Martin Holmgren.
Digitalisaatio on jo läsnä Cramolla esimerkiksi kaluston huollossa ja vuokrausten välisissä tarkastuksissa, kertoo Cramon Senior Vice President, Fleet Management Martin Holmgren.

Uutinen -

Digitalisaation tuulet puhaltavat jo Cramolla

Keskustelemme Cramolla rakennusalan yritysten kanssa BIM-teknologiasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista työn tuotannolle, suunnittelulle ja tehokkuudelle. Kalustontoimittajina olemme tästä erittäin innoissamme ja haluamme olla kehityksessä mukana, kertoo Cramon Senior Vice President, Fleet Management Martin Holmgren. Holmgrenin mukaan digitalisaatio on muutenkin jo läsnä Cramolla esimerkiksi kaluston huollossa ja vuokrausten välisissä tarkastuksissa.

– Keräämme kalustomme huollosta jatkuvasti dataa sähköisiin järjestelmiimme Pohjoismaissa ja Saksassa, jonka avulla koneiden säännöllinen huoltotarve voidaan määrittää entistä täsmällisemmin, Holmgren selvittää. Yhtenä esimerkkinä digitalisaatiosta Holmgren mainitsee Cramolla noin muutaman vuoden käytössä olleen Trackunit-kalustonhallintayksikön ja etenkin sen lisäosan SmartID:n. Sen avulla voidaan seurata reaaliaikaisesti, kuka käyttää koneita työmailla ja miten.

– Koneella voi työskennellä vain henkilö, jolla on RFID-tunnistin. Näin digitalisaatio auttaa lisäämään työturvallisuutta, kun esimerkiksi nostimien käyttöoikeus saadaan rajattua vain koulutuksen saaneille henkilöille. Holmgren mainitsee myös kiinnostavana esimerkkinä Ruotsissa rakennusalalla toimivan BEAst-järjestön, johon kuuluu kymmeniä paikallisia johtavia yrityksiä ja organisaatioita, myös Cramo AB eli Ruotsin Cramo. BEAst:n tavoitteena on luoda alalle yhteiset standardit sähköiselle liiketoiminnalle niin Pohjoismaissa kuin muuallakin maailmassa.

– Pyrimme yhtenäistämään sekä yksityisen että julkisen sähköisen liiketoiminnan prosesseja. Standardisointi on jo käynnissä. Hyvinkin pian Cramon kalusto saattaa linkittyä asiakkaittemme toiminnanohjausjärjestelmiin, Holmgren arvelee.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland