Seuraa Cramo Finland Oy

Cramon projektipiste palveli Kotkamillsin työmaalla

Uutinen   •   Syys 26, 2016 14:00 EEST

Lotta Liinamaa viihtyi hyvin Kotkamillsin työmaan Cramon projektipisteessä.

Kotkamillsin tehtaalla tehtiin kevään ja kesän aikana mittava muutostyö, kun toinen paperikone vaihdettiin ympäristöystävälliseksi kartonkikoneeksi. Cramo toimitti työmaalle siirtokelpoisia tiloja, vuokrakalustoa ja perusti projektipisteen.

Uusi kartonkikone tuottaa korkealaatuista taivekartonkia erilaisiin pakkauksiin sekä suojakerroskartonkia, jota käytetään esimerkiksi elintarvikepakkauksissa. Kaikki koneella valmistettavat kartonkituotteet ovat täysin kierrätettäviä. Ympäristöystävällisessä kartonkituotannossa puukuitu hyödynnetään tehokkaasti ja kemikaaleja ja vettä käytetään mahdollisimman vähän. Uusi kone käynnistyi heinäkuussa. Uuden kartonkikoneen kapasiteetti on 400 000 tonnia. Investoinnin arvo on kokonaisuudessaan noin 170 miljoonaa euroa.

– Tuotantosuunnan vaihdos ei lisää merkittävästi työpaikkoja, mutta se turvaa nykyiset noin 500 työpaikkaa pitkälle tulevaisuuteen. Investoinnin myötä Kotkamillsin tulevaisuus näyttää valoisalta, Kotkamills Oy:n projektijohtaja Stefan Fors tiivistää.

Cramon projektipäällikkö Jani Haapalainen kertoo Cramon toimineen monipuolisesti Kotkamillsin työmaalla. Työt alkoivat viime vuoden marraskuussa, jolloin asennettiin ensimmäiset siirtokelpoiset työmaatilat kalustuksineen. Työmaatiloja on toimitettu kaikkiaan 70 yksikköä toimisto- ja ruokalakäyttöön. Tilat ovat olleet Kotkamillsin ja aliurakoitsijoiden käytössä.

Kotkamillsin uusi kartonkikone käynnistyi heinäkuussa. Mittava muutostyö alkoi vanhan paperikoneen purkamisella. Uutta konetta varten tarvittiin myös uudisrakentamista.

Siirtokelpoisten tilojen asennusten lisäksi Cramo toimitti työmaalle perinteistä vuokrauskalustoa, kuten telineitä, nostimia ja työkaluja. Cramo on tarjosi työmaalle myös työmaasähköistykseen ja -valaistukseen liittyvää kalustoa ja asennuspalveluja.

Fors kertoo, että Cramo valikoitui tilojen ja kaluston toimittajaksi hyvien aikaisempien yhteistyökokemusten sekä sopivan hinta-laatusuhteen perusteella.

– Tulimme tässä projektissa asiakkaan luo konkreettisesti, kun pystytimme projektipisteen, johon voitiin valita kalustoa kulloisenkin tilanteen mukaan. Projektipisteen avulla olemme voineet palvella asiakasta mahdollisimman hyvin, kun kalustotarpeita on käyty läpi suunnitellusti. Projektin hektisyyden takia olemme toimittaneet tavaraa hyvin nopealla aikataululla, Haapalainen toteaa.

Cramon projektipiste tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua ja pisteestä saa samat palvelut kuin kiinteästäkin vuokrauspisteestä. Kun kalusto on saatavilla suoraan työmaalla, on työskentely tehokasta ja kaikki voivat keskittyä omiin työtehtäviinsä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.