Seuraa Cramo Finland Oy

Cramon huoltotoiminnot juhlivat työtapaturmatonta vuotta

Uutinen   •   Huhti 25, 2017 15:44 EEST

Cramon koko Suomen kattavissa huoltopalveluissa tuli huhtikuussa täyteen vuosi ilman työtapaturmia.

Cramo Finland on sitoutunut rakennusteollisuuden tavoitteeseen kitkeä työtapaturmat kokonaan pois alalta vuoteen 2020 mennessä. Erinomaisena esimerkkinä Cramolla tehdystä työstä työturvallisuuden parantamiseksi toimivat Cramon koko Suomen kattavat huoltopalvelut, joissa tuli huhtikuussa täyteen vuosi ilman työtapaturmia.

Cramolla huolletaan ja tarkastetaan kalustoa säännöllisesti ja suunnitelmallisesti. Huoltovarikoiden pääpaikalla Tuusulassa työskentelee noin 30 huoltomiestä. Huoltoja ja korjauksia tehdään myös Jyväskylässä, Kouvolassa, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla.

- Olemme tehneet sinnikkäästi töitä asenteiden muuttamiseksi, jotta tapaturmia voidaan ennaltaehkäistä. Noudatamme ohjeita, käytämme asianmukaisia suojavälineitä ja olemme tarkkoja. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee Cramo Finlandin huoltopäällikkö Tuomas Niinisalo.


Työturvallisuushavainnoista hyötyvät kaikki

Cramo Finlandilla on käytössä sähköinen palvelu, johon henkilökunta kirjaa muun muassa työturvallisuus- ja ympäristöhavaintoja. Kirjattu ilmoitus ohjautuu vastuuhenkilölle, joka tutkii tapauksen ja vie asiaa eteenpäin.

- Työturvallisuushavaintojen kirjaaminen ja käsittely henkilökunnan kanssa kehittää turvallisuuttamme. Toimimme lähes 60 paikkakunnalla, joten tiedon saaminen kaikkien käyttöön edellyttää yhteisiä työkaluja. Mikäli havaitsemme samoja haasteita useilla paikkakunnilla, voimme kehittää ja ennaltaehkäistä niitä myös keskitetysti, Cramon työsuojelupäällikkö Mikko Yläjääski sanoo.

Cramolla on käytössä myös palkitsemisjärjestelmä, jossa työntekijät saavat tulospalkan päälle lisäbonuksen, mikäli tulostavoitteisiin päästään ilman tapaturmia.

- Sairasajan palkoissa, hoitokuluissa, vakuutusmaksuissa ja muissa kuluissa tämä tarkoittaa meille satojen tuhansien säästöjä. Haluamme säästyneillä varoilla palkita omia työntekijöitämme ja kannustaa jatkamaan hyvää työtä, kertoo Yläjääski.