Seuraa Cramo Finland Oy

Cramolta vuokralle kimmovasara betonin lujuuden mittaamiseen

Uutinen   •   Maalis 15, 2017 07:00 EET

Cramon valikoimassa nyt Original Schmidt N-mallin kimmovasara - laadunvalvontatyökalu, jonka avulla voidaan tarkistaa betonirakenteen lujuus.

Kimmovasara eli betonin testivasara on mittaustyökalu betonirakenteen laadunvalvontaan. Sen avulla voidaan tarkistaa betonin lujuus mittaushetkellä. Kimmovasaran toimintaperiaate on yksinkertainen, laite asetetaan betonia vasten ja vasara iskee betoniin kertoenbetonin kunnon.

Cramo on ottanut valikoimaansa Original Schmidt N-mallin kimmovasaran, joka on valmistajan mukaan vertailukohta kaikille testivasaroille ja kansainvälisen kimmovasaran standardin perustana. Laitteen mittausalue on 10-70 MPa (1450 - 10152 psi). Kovuusarvo luetaan suoraan asteikolta. Tyypillisiä käyttökohteita ovat yhdenmukaisuustestit sekä betonin heikon laadun ja puristuslujuuden testaus. Normaali iskuenergia on 2,207 Nm (1,63 lb ft). Mitattavan testikohteen minimipaksuuden tulisi olla yli 100 mm (3,9 tuumaa) ja tukevasti kiinni rakenteessa.

Cramo tarkistaa kimmovasaran kalibroinnin aina ennen käyttöä laitteeseen tarkoitetulla alasimella, jota kaikki tärkeimmät standardit suosittelevat.