Ohita
Cramo toivottaa munarikasta pääsiäistä

Uutinen -

Cramo toivottaa munarikasta pääsiäistä

Rakennusala tunnetaan miehisenä alana – jo pelkästään Cramon henkilöstöstä 87% on miehiä. Viime vuosina eturauhassyöpä on noussut julkiseen keskusteluun, kun tutkimusta viedään eteenpäin ja tapauksia todetaan yhä enemmän. Me Cramossakin haluamme nostaa asian keskusteluun, ja pitää näin miehistämme parempaa huolta.


Riskiryhmässä 45-69-vuotiaat miehet

Eturauhassyöpä on Suomessa miesten tavallisin syöpä. Uusia eturauhassyöpätapauksia todetaan Suomessa vuosittain noin 5000. Määrän ennustetaan kasvavan väestön ikääntyessä, sillä eturauhassyöpä on erityisesti ikääntyvän miehen sairaus. Eturauhassyöpä on yleisin Pohjoismaissa, länsimaissa ja Yhdysvalloissa. Eturauhassyövistä noin 2–5 % on periytyvään syöpäalttiuteen liittyviä ja noin 15–20 % perheittäin esiintyviä*.

Tauti voi olla pitkään oireeton

Eturauhassyövälle ei ole tyypillisiä oireita. Virtsavaivat ja kohonnut PSA-arvo liittyvät usein hyvänlaatuiseen eturauhasen liikakasvuun tai infektioon. Neljä viidestä tapauksesta ei ole syöpää, vaikka PSA on kohonnut. Toisaalta eturauhassyöpä voi olla pitkään oireeton ja ilmoittaa itsestään vasta laajalle levinneenä esimerkiksi luustokipuina. Eturauhassyövän pois sulkeminen kannattaa erityisesti, jos suvussa on eturauhassyöpää, tai syövän mahdollisuus painaa mieltä.

Testaamalla tietää enemmän

Cramon yhteistyökumppanin, Mehiläisen, käytössä on uusi testi, jolla saadaan oikea diagnoosi aiempaa varmemmin ja vaivattomammin. Stockholm3-testi voi korvata tavallisen PSA-mittauksen, jolla syöpäriskiä voidaan arvioida.

– Eturauhassyövän diagnostiikka perustuu yleensä koepaloihin, joiden ottaminen on potilaalle hyvin epämiellyttävä toimenpide, joka sisältää myös riskejä. Stockholm3-testin myötä koepalojen määrän odotetaan laskevan jopa puoleen. Tämä vähentää inhimillistä kärsimystä ja laskee kustannuksia merkittävästi, laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen Mehiläinen Oy:stä arvioi.

Mehiläinen Oy on testannut Tukholman Karoliinisen instituutin kehittämää Stockholm3-testiä FIN3-tutkimusprojektissa. Stockholm3-testi on myös voittanut innovaatiopalkinnon European Institute of Innovation and Technologyn (EIT) InnovationAwardseissa** lokakuussa 2017. Esimerkiksi Stavangerissa Norjassa on siirrytty kokonaan Sthlm3-testin käyttöön ja Tukholman StGöransin eturauhassyöpäkeskus on osoittanut erinomaisia tuloksia testin käytöstä.

Cramo mukaan tukemaan

Miesvoittoisella alalla toimiva Cramo haluaa olla mukana tukemassa eturauhassyövän tutkimusta. Pääsiäisen kunniaksi Cramo ja Mehiläinen tarjoavat sadalle ensimmäiseksi ilmoittautuneelle Cramon asiakkaalle eturauhassyövän havaitsemiseen kehitetyn Stockholm3-testin sopimushintaan***. Suositusikäraja tutkimukseen on 45-69-vuotta.

Asiantuntijana artikkelissa toimi Mehiläinen Oy:n laboratoriosektorin johtaja, Helsingin yliopiston dosentti, erikoislääkäriKristina Hotakainen.

*) Lähde: Miesklinikka.com

**) European Institute of Innovation and Technology (EIT) palkitsee vuosittain innovaatioita, tuotteita tai palveluita, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus yksilöille ja yhteiskunnalle Euroopassa.

***) Cramon asiakkaille erikseen viestitty tarjous.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland