Ohita
​Cramo Koulusta turvallisuutta ja tuottavuutta

Uutinen -

​Cramo Koulusta turvallisuutta ja tuottavuutta

Koulun penkillä ei aina tarvitse istua vuosikausia saadakseen tarpeellisia tietoja hanskaan. Cramo Koulu täsmäkouluttaa tarpeen mukaan niin omaa henkilöstöä kuin asiakkaita.


Tarpeelliset tiedot plakkariin ja tehokkaammin töihin. Näin voisi kiteyttää Cramo Koulun idean.

– Pääperiaate on turvallinen laitteiden, koneiden ja työympäristöjen hallinta. Koulutuksia tuotetaan sekä Cramon omalle henkilökunnalle, että asiakkaille, kertoo Cramon tekninen johtaja Hans Blomstedt.

Koulutusta voi saada esimerkiksi henkilönostimien ja muiden koneiden ja laitteiden käyttöön, työympäristöjen hallintaan ja putoamissuojausten käyttöön. Valikoimasta löytyvät myös esimerkiksi työturvallisuukorttikoulutukset ja ensiapukoulutukset, jotka järjestetään yhteistyökumppaneiden toimesta.

Koulutus kannattaa – myös ihan rahan takia.

– Kun asiakasta koulutetaan koneen tai laitteen käyttöön, pyritään aina siihen, että työn tekeminen olisi mahdollisimman tehokasta ja turvallista. Silloin osataan valita oikea kone oikeaan kohteeseen ja hyödyntää koneen ominaisuuksia, jolloin työ myös sujuu mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti työturvallisuusasiantuntija Mika Broström muistuttaa.

– Henkilöstöä kouluttamalla tuottavuus paranee. Silloin aikaa ei mene työmaalla vääriin asioihin, Blomstedt täydentää.


Räätälöityä tekemistä

Cramo tarjoaa valmiita kursseja, joihin ilmoittautua, mutta myös räätälöityjä koulutuspäiviä asiakkaan tarpeeseen. Isommille asiakkaille koulunpenkille ryhtyminen on matalan kynnyksen päätös juuri räätälöinnin takia. Lyhyt, puolen päivän tietoisku sopii esimerkiksi asiakkaalle, jonka henkilöstö on tottuneita nostinten käyttäjiä, mutta työmaalle tulee uusi laite.

– Seuraamme koko tuotetekniikan kehittymistä ja lainsäädäntöä sen ympärillä, koulutamme aina uusimmalla mahdollisella tiedolla ja hankimme uusinta alalla olevaa kalustoa. Siksi meiltä on helppo ostaa omiin tarpeisiin sopivaa koulutusta, Blomstedt kiteyttää.


Ruotsin suuntaan

Cramon koulutuskonsepti on vahvimmillaan Ruotsissa ja Suomessa. Yksi syy tähän on nostinkortti. Se ei ole Suomessa pakollinen, päinvastoin kuin Ruotsissa ja Norjassa. Nostinkortteihin liittyvät koulutukset ovatkin melkoinen villi länsi.

– Hurjimmat tämän alan koulutukset ovat niitä, joissa katsotaan muutama tunti netistä lähetystä ja saadaan siitä hyvästä nostinkortti. Moni luulee osaavansa myös tällä perusteella käyttää nostinta, vaikkei ole edes koskenut koko laitteeseen, Broström hymähtää.

Cramo Koulussa pelkkä ruudun tuijottaminen ei riitä. Läpi käydään vastuuasiat ja turvallisuusasiat, käytännön osuudessa koneiden kanssa harjoitellaan tekemään niitä asioita, mihin työmaalla on tarvetta. Cramo Koulusta saatavat nostinkortit ovat valideja myös Ruotsissa ja Norjassa.

Entä onko oppilaissa eroja?

– No, joskus mitä nuorempi kaveri on koulutettavana, sitä enemmän hän uskoo tietävänsä, ja koulutuksetkin käydään vain, kun työnantaja käski. Mitä vanhempi koulutettava, sitä enemmän tietää, että tässä on vielä paljon opittavaa, Mika Broström miettii. – Moni voi osata vaikkapa ajaa laitetta, mutta oppii kurssilla silti ihan tärkeitä juttuja turvavarusteista ja teknisistä ominaisuuksista. Ja kun lisäominaisuudet pääsevät käyttöön, töiden tekemisestä tulee tehokkaampaa ja monesti myös mukavampaa. 

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Liitetyt tapahtumat