Ohita
Ryhmätyöskentely tuntui ensin vieraalta. Kun homma saatiin alkuun, alkoi leitä syntyä. Kuvassa Jaakko Harjula, Joonathan Suvanto, Jukka Tuominen ja Mika Kotro.
Ryhmätyöskentely tuntui ensin vieraalta. Kun homma saatiin alkuun, alkoi leitä syntyä. Kuvassa Jaakko Harjula, Joonathan Suvanto, Jukka Tuominen ja Mika Kotro.

Uutinen -

Asiakkaat mukaan kehitystyöhön

Cramolla liiketoiminnan kehittäminen on kaikkien asia. Keinoja esimerkiksi parempaan asiakaskohtaamiseen ja arjen työn sujuvuuteen etsitään yhdessä.

Marraskuun lopussa Jyväskylässä ja Turussa työntekijöille järjestetyissä innovaatiotyöpajoissa mietittiin ratkaisuja esimerkiksi tiedonkulkuun, kuljetuksiin, laskutukseen ja ajanhallintaan. Tavoitteena oli muuttaa toimintatapoja joustavammiksi ja paremmin asiakkaita palveleviksi.

Cramo-konsernin innovaatiojohtaja Tomi Sundberg ja Cramo Finland Oy:n kehityspäällikkö Jani Kilkka toteavat, että ryhmätyöt osoittivat, kuinka positiivisesti työntekijät suhtautuvat kehitystyöhön. Myynnin, vuokrauksen, asennuksen ja huollon työntekijöillä on myös paras tietämys toimintavoista – niin oman yrityksen kuin asiakkaidenkin.

Cramon meneillään olevista kehityshankkeista esimerkiksi Cramo Kalenteri on jo jalostunut pilotointivaiheeseen. Siinä kaksi asiakasta työstää yhdessä Cramon kanssa uudenlaista, ympäristöarvoja painottavaa työmaasuunnittelua.

Cramon innovaatiotiimi käy läpi kaikki työntekijöiden tekemät kehitysehdotukset, kertovat Jani Kilkka (vas.), Erkki Hauhia, Enni Mannerjoki ja Mikko Marttila.

Asiakkaat mukaan ideointiin

Kaksipäiväisen työpajan ensimmäinen päivä keskittyi paikallisten arjen pulmatilanteiden kartoitukseen ja myös ratkaisujen etsintään. Ehdotukset on tarkoitus saada heti kentälle testattaviksi.

Toisena päivänä keskiössä olivat asiakas ja liiketoiminnan kehittäminen.

— Otimme asiakkaat konkreettisesti mukaan eli työryhmistä soitettiin asiakkaille ja kysyttiin, millaisena he näkevät muutos- ja kehitystarpeen. Voisi kuvitella toisin, mutta asiakkaat ovat vastanneet mielellään tiedusteluihin ja kertoneet omista tarpeistaan ja haasteistaan, työpajaa vetänyt Eeva Raita Futuricesta kertoo.

Futuricen Hanno Nevanlinna toteaa, että heillekin oli yllätys, kuinka innokkaasti cramolaiset tarttuivat työpajan aiheisiin.

— Näkee, että kaikilla on halu kehittää liiketoimintaa ja viedä asioita eteenpäin, hän sanoo.

Innovaatiotyöpajoissa kehitettiin myös paikallista toimintaa, eikä keskustelusta meinannut tulla loppua. Ehdotuksia kuuntelemassa Jani Kilkka ja Tomi Sundberg (oik).

Cramo muutoksen eturivissä

Asiakkaiden mukaan ottaminen sisäiseen kehitystyöhön saa Eevalta ja Hannolta kannatusta. Kun asiakas huomaa, että häntä kuunnellaan, asiakassuhde kehittyy ja syvenee. Eeva on huomannut, että Cramolla on edetty sanoista tekoihin, ja toiminta leikkaa läpi organisaation.

— Cramo on eturivissä tekemässä kulttuurimuutosta. Ihmisläheisyys ja asiakkaan aito kuunteleminen näkyvät pienissäkin teoissa, ihan siinä asiakastiskillä, Hanno miettii.

Kaikkien mielipiteet pääsevät esille ryhmätyöskentelyssä.

Vauhdikasta ryhmätyötä

Työpajaan osallistuneet kokivat ryhmätyöskentelyn myönteisenä ja mielenkiintoisena. Teollisuusmyynnin Kai Kivistö, vuokrauksen Jukka Tuominen, myynnin Mika Kotro, vuokrauksen Joonathan Suvanto ja huollon Jaakko Harjula muodostivat yhden neljästä työryhmästä. Miehet kertovat, että ensin ryhmätyö vähän mietitytti, mutta kun työskentely pääsi vauhtiin, syntyi ideoita vauhdilla.

— Oma työmotivaatio kasvaa. Nyt on hyvä lähteä jalkauttamaan uusia tuotteita ja palveluja kentälle, ryhmäläiset kertovat.

Futuricen Eeva Raita ja Hanno Nevanlinna korostavat asiakaspalvelussa pieniä tekoja ja ihmisläheistä kuuntelemista.

Linkit

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Tuomas Myllynen

Tuomas Myllynen

Lehdistön yhteyshenkilö Toimitusjohtaja Cramo Finland Oy 040 549 2311
Kaisa Tiira-Vahala

Kaisa Tiira-Vahala

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointipäällikkö Markkinointi & PR +358 40 768 4652

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Cramo - täyden palvelun rakennuskonevuokraamo

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa myös rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kannamme vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Haluamme lisätä asiakkaidemme tehokkuutta ja tuottavuutta työmaapalveluiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.

Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia.

Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia ja Boels Rental -yhtiötä. Olemme alamme johtavia tekijöitä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cramo Finland työllistää n. 450 henkilöä 50 toimipisteessä kautta maan. Cramo Finlandin liikevaihto on 95,2 milj. euroa (2019). Palvelemme n. 17 000 asiakasta.

Olemme jakamistalouden edelläkävijöitä. Tutustu meihin osoitteessa www.cramo.fi

Cramo Finland Oy
Kalliosolantie 2
01740 Vantaa
Finland