Seuraa Cramo Finland Oy

Viisi tapaa motivoida henkilöstöä

Uutinen   •   Maalis 20, 2017 07:00 EET

On erittäin tärkeää voida hyvin töissä. Esimies, panostaminen esimerkiksi perehdytykseen ja koulutukseen kannattaa!

Useimmat meistä viettävät vähintään kolmasosan päivästään töissä - työpäivä kestää ainakin kahdeksan tuntia. On erittäin tärkeää voida hyvin töissä. Tässä helppoja vinkkejä esimiehille, joiden avulla voi motivoida henkilöstön aloitteellisuutta, innostuneisuutta ja tehokkuutta.

Ole kiinnostunut

Vietämme paljon aikaa töissä. Sen vuoksi ilmapiirin työpaikalla tulisi olla yhtä miellyttävä kuin kotona. Tämä edellyttää, että tunnet työntekijäsi hyvin. Ole kiinnostunut ihmisten henkilökohtaisesta elämästä, näin ymmärrät työntekijäsi motiiveja paremmin: hän saattaa myöhästyä töistä, koska vie lapsensa päiväkotiin tai hän saattaa tulla töihin unisena, koska opiskelee.

Perehdytä

Työntekijä, joka ei tiedä mitä hänen tulee tehdä töissä tai mikä hänen roolinsa organisaatiossa on, tuntee itsensä hämmentyneeksi ja pettyneeksi. Tämä vaikuttaa operatiiviseen toimintaan. Työntekijä on tehokkaampi, kun hän tietää, mitä työnantaja odottaa häneltä. Panosta perehdytykseen ja koulutukseen!

Ole mukana

Pelkkä hyvä ammattiosaaminen ei riitä, esimiesasemassa olevalla tulee olla myös hyvät esimiestaidot. Ole esimerkki työntekijälle, ole mukana, ole läsnä. Ole valmis vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin – hiljaisuus ei edistä yhteisen päämäärän saavuttamista.

Palkitse

Tutkimusten mukaan palkitseminen nostaa sitoutuneisuutta. Mikset hyödyntäisi tätä? Jo muutaman euron arvoinen palkitseminen, kuten lippu urheilutapahtumaan tai lounaskuponki, palvelee huomionosoituksena työntekijää kohtaan, mutta ei maksa yritykselle juuri mitään.

Juhlikaa yhdessä menestystä

Yhteiset käytännöt saavat jokaisen tuntemaan olevansa osa tiimiä. Voit esimerkiksi juhlistaa pieniäkin voittoja: uuden asiakkaan hankintaa tai viikon tai kuukauden tavoitteen saavuttamista. Työntekijät oppivat, että heidän saavutuksensa huomioidaan ja että heidän työkaverinsa arvostavat heitä. Näitä periaatteita voidaan soveltaa myös vuorovaikutussuhteissa: sanokaa toisistanne jotakin hyvää viikkopalavereissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.