Seuraa Cramo Finland Oy

Uusi lastensairaala kohoaa Meilahteen aikataulussaan: Siisteys parantaa työmaan turvallisuutta ja tehokkuutta

Uutinen   •   Elo 14, 2017 07:00 EEST

Uuden lastensairaalan työmaalla keskitytään nyt sisätöihin ja talotekniikan asennustöihin sekä julkisivuverhoustyöhön. Sisällä sairaalassa tehdään maalaus-, laatoitus-, lattiapinnoitus- ja alakattotöitä sekä väliovi- ja potilaspaneeliasennuksia.

Helsingin Meilahteen rakenteilla olevan Uuden lastensairaalan työmaalla siisteys on valttia. Tämä takaa, että kulkutiet ovat urakoitsijalla aina käytössä ja työskentely etenee aikataulussaan.

Meilahden sairaala-alueelle, Stenbäckinkadun varteen on kohoamassa maailman paras sairaala pienille lapsipotilaille. Harjakorkeuden rakennus saavutti maaliskuun lopulla 2017. Ensimmäinen puolikas sairaalasta valmistuu marraskuussa 2017 sairaalatekniikan asennusvalmiuteen, ja koko rakennus kesäkuussa 2018. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 270 henkeä.

– Rakennustyöt nopeutuvat, kun urakoitsijat pääsevät siirtymään nopeasti paikasta toiseen, ilman että aikaa kuluisi tilan raivaukseen. Siisteyden ylläpito parantaa myös merkittävästi asentajien työturvallisuutta ja sitä kautta työhyvinvointia rakennustyömaalla, kertoo Cramon logistiikkapäällikkö Aki Parkman.

Työmaan urakoitsijoilla on velvollisuus siivota ja lajitella työpisteen jätteet päivän päätteeksi jäteastioihin. Cramon ammattilaiset siirtävät jäteastiat jäteparkkiin, josta ne tyhjennetään kierrätykseen meneville jätelavoille. Päivittäin Uuden lastensairaalan työmaalta viedään pois 1–2 jätelavaa.

– Valvomme siisteyttä säännöllisillä kierroksilla, jotka hoidetaan yhteistyössä urakoitsijan ja tilaajan kesken. Havaitut epäkohdat valokuvataan ja lähetetään mobiilisti Cramon käyttämään Networking Platform For Logistics(NPL) -järjestelmään, ja kuvista ilmenee myös kohteen sijainti työmaalla, Parkman selvittää.

Cramon ammattilaiset siirtävät jäteastiat jäteparkkiin, josta ne tyhjennetään kierrätykseen meneville jätelavoille.


Kulut kohdistuvat tarkasti oikeisiin osoitteisiin

Tieto havaitusta ongelmakohdasta lähtee sähköisesti asianomaiselle urakoitsijalle NPL-järjestelmän kautta, samoin kuin kehotus korjata kyseinen epäkohta. Jos asiaa ei ole laitettu kuntoon määräaikaan mennessä, Cramo ottaa sen hoitaakseen urakoitsijan laskuun.

– Tyypillisesti asennuksen ylijäämätavara on saattanut jäädä lojumaan työpisteelle, eikä sitä ole putsattu pois työpäivän jälkeen. Siistimme paikat kuntoon, jotta urakoitsijoiden on hyvä jatkaa työtään taas aamulla, Parkman kertoo.

Urakoitsijat pääsevät järjestelmässä kommentoimaan ilmoituksia havaituista epäkohdista heidän toiminnassaan.

Menetelmän avulla kulut jakautuvat asianmukaisesti, eikä rakennuttaja SRV joudu vastaamaan ylimääräisistä kustannuksista. Ylijäämämateriaalien kierrätys myös tehostuu. Samaa menetelmää käytetään kauppakeskus REDIn rakennustyömaalla, jossa Cramo vastaa logistiikasta.

Cramo kehittää NPL-järjestelmään pohjautuvaa palveluaan jatkuvasti eteenpäin.

– Käymme päivittäin avointa keskustelua pääurakoitsijan kanssa toiminnan parantamiseksi, mistä olemme saaneetkin heiltä paljon kiittävää palautetta.


Logistiikkapalvelut mukana palvelukokonaisuudessa

Cramon 12-henkinen tiimi vastaa Uuden lastensairaalan työmaalla siisteyden lisäksi logistisista toiminnoista, muun muassa materiaalivirtojen hallinnasta, haalauksesta, erikoissiirroista, kuljetusten valvonnasta sekä dokumentoinnista.

– Hoidamme myös muita avustavia tehtäviä, kuten lämmitystä, liikenteen ohjausta, kulkuteiden ylläpitoa ja tarvittaessa teiden rakentamista. Olemme lisäksi tehneet kiireellisiä TR-mittauksia, Parkman luettelee.

Cramo on ollut mukana Uuden lastensairaalan rakennushankkeessa vuoden 2016 alusta, ja työ jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun. 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.