Seuraa Cramo Finland Oy

Trackunit seuraa ja valvoo kalustoa

Uutinen   •   Touko 23, 2016 09:30 EEST

Trackunit 401 SmartID -laite- ja ohjelmistokokonaisuuden avulla voi hallita kaluston käyttöä ja sijaintia työmaalla. Sen avulla näkee myös akun lataustilanteen tai määräaikaishuollon tarpeen.

Cramolla on ollut runsaan kahden vuoden ajan käytössä koneisiin asennettava kaluston hallintaan tarkoitettu. seurantalaite, jonka paikannussovelluksen avulla koneet näkyvät reaaliaikaisesti palvelimella. Näin netin kautta voi seurata, kuka konetta käyttää sekä missä, milloin ja kuinka kauan.

Trackunit-kalustonhallintayksikkö on asennettu Cramo Finlandilla jo noin 400:n koneeseen, ja asennuksia tehdään koko ajan niin vanhoihin kuin uusiin koneisiin. SmartID on yksikköön asennettava SmartID-lisäosa, jolla voidaan tehostaa työmaiden työturvallisuutta kaluston käytön osalta.

– Laitteiston avulla voimme lisätä esimerkiksi nostimien työturvallisuutta, kun koneiden käyttöoikeus saadaan rajattua vain koulutuksen saaneille henkilöille. SmartID varmistaa, ettei kukaan taitamaton pääse kuljettamaan koneita ja aiheuttamaan vahinkoa itselleen, muille tai omaisuudelle. Onnettomuusriski pienenee huomattavasti, kertoo tuotepäällikkö Pekka Viljanen.

Viljasen mukaan ”käytön valvontaa” voidaan käyttää koneissa niin isoilla kuin pienilläkin työmailla. Suurilla työmailla saattaa olla satoja koneita, jolloin koneen käyttäjän on hankala löytää vuokraamaansa konetta muiden joukosta. Kun koneeseen on asennettu Trackunit, sen kuitenkin löytää helposti.

Trackunit-managerin eli kalustonhallintasovelluksen voi ladata kännykkään tai tablettiin, ja sen paikannus toimii noin viiden metrin tarkkuudella.

Ohjelmisto ilmoittaa myös koneen käyttötunnit sekä kertoo esimerkiksi määräaikaishuollon tarpeen ja työkoneen akun lataustilanteen.

– Kunnossapidon puolella taas voi helposti tarkistaa, missä esimerkiksi lumitöissä olevat kauhakuormaajat ovat. Näin lähin kone saadaan seuraavaan kohteeseen nopeasti. Trackunit auttaa kunnossapidon puolella myös resurssitehokkuudessa, sillä se vähentää koneiden seisonta-aikoja.

Koska seurannasta näkee koneen käyttötunnit, voidaan sitä käyttää lisäksi laskutuksen perusteena. 

Trackunit on oiva apu myös kaluston varkauksien ehkäisyssä. Yksikkö voidaan ohjelmoida hälyttämään, kun kone poistuu tietyltä alueelta. Paikannuksen avulla varastettu kone pystytään jäljittämään realiajassa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.