Seuraa Cramo Finland Oy

Tietoa, tunnetta ja osaamista

Uutinen   •   Heinä 10, 2017 08:00 EEST

Kai Kuukasjärvi ja Hemmo Lehtisalo Lapin Rakennusmestasta näkevät toisiaan parin viikoin välein ja ovat puhelinyhteydessä useamman kerran viikossa.

Cramon Rovaniemen vuokraamon asiakaspäällikkö Kai Kuukasjärvi toteaa, että hyväksi myyjäksi kasvamiseen tarvitaan oikeanlainen asenne sekä paljon tietoa tuotteista ja asiakkaasta.

Kai Kuukasjärvi on ollut reilut kaksi vuotta Cramon Lapin alueen asiakaspäällikkönä.

— Myyjät saavat Cramolla vastuuta ja työ on itsenäistä. Tykkään työhön liittyvästä pienestä paineesta.

Kuukasjärven mielestä myyntityössä on tärkeintä, että osaa antaa asiakkaalle oikeanlaista ja asiantuntevaa tukea, jolloin paras mahdollinen ratkaisu löytyy yhdessä. Cramolla järjestetään jatkuvasti koneisiin ja laitteisiin liittyvää koulutusta, joihin Kuukasjärvi on osallistunut aktiivisesti.

Kuukasjärvi viihtyy työssään. Hän kuvailee myyjän työtä monipuoliseksi ammatiksi, jossa tarvitaan myös sydäntä, kuuntelemisen taitoa ja neuvokkuutta. Myyjän työpäivä muodostuu asiakastapaamisiin valmistautumisesta ja asiakaskäynneistä sekä tarjousten teosta. Tapaamisiin ei mennä kylmiltään, vaan valmistautuminen vaatii syvällistä paneutumista ja ratkaisujen etsintää. Esitteillä ei tehdä kauppaa, vaan asiantuntemuksella ja asiakkaan ymmärtämisellä.

— Olen pikkupojasta asti ollut tekemisissä koneiden kanssa. Tässä työssä onkin apua siitä, että on aidosti kiinnostunut asiakkaasta. Mitä enemmän on asiakkaan ”iholla”, sitä helpommin syntyy keskinäinen luottamus, joka on kaiken perusta. Kun kuuntelee asiakasta ja poimii tarinasta kaiken oleellisen, on jo pitkällä myynnin toteutumisessa.

Kuukasjärvi on seurannut mielenkiinnolla myynnin digitalisointia ja mobiili- sekä verkkopalvelujen kehittämistä. Verkkoportaali Cramo eCRent on merkki alan kärkijoukoissa olemisesta.

— Verkkopalvelut eivät kuitenkaan koskaan kokonaan korvaa tai voita henkilökohtaisia tapaamisia, Kuukasjärvi miettii.

Myös Lapin Rakennusmestan työnjohtaja Hemmo Lehtisalo arvostaa kasvokkain tehtävää yhteistyötä. Yritys on ollut lähes kaksikymmentä vuotta Cramon asiakas, mutta asiakassuhde on tiivistynyt viime vuosina. Hän arvostaa Kuukasjärvessä myyjän aktiivisuutta ja ennen kaikkea hänen luotettavuuttaan.

— Kaitsu hoitaa sen, minkä lupaa, Lehtisalo tiivistää.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.