Seuraa Cramo Finland Oy

Pomo piilossa auttoi Cramoa kehittymään

Uutinen   •   Syys 23, 2016 13:28 EEST

Cramo osallistui Nelosella syksyllä alkaneeseen  Pomo piilossa Suomi -reality-ohjelmaan. Ohjelman kolmannessa jaksossa toimitusjohtaja Tatu Hauhio lähti tutkimaan Cramon konevuokrauksen, asennuksen ja asiakashankinnan sujuvuutta. Työviikon aikana Tatu tutustui eri toimintoihin, lepytti tyytymättömiä rakentajia, näki Helsinkiä lintuperspektiivistä ja mikä tärkeintä sai loistavia kehitysideoita Cramon toimintaan.

Viikon aikana Tatu kuuli paljon kokemuksia työntekijöidensä arjesta. Esimieskoulutukseen valittu Tuomas Haapalainen sai Tatun parantamaan yrityksen puhelinjärjestelmää. Telineasennusten työnjohtaja Joni Tuhkanen auttoi ymmärtämään, että asennusten huolellisempi suunnittelu säästää aikaa ja rahaa. Asiakaspäällikkö Enni Mannerjoen ja Juha Sorjosen kanssa vietetyt päivät opettivat, että asiakashankinta on ennen kaikkea ihmissuhdetoimintaa, joka vaatii hyvää pelisilmää ja pitkäjänteistä työtä.

- Useisiin näistä ongelmakohdista on jo reagoitu ja kehitystyö jatkuu. Suunnittelutiimiin on muun muassa rekrytoitu lisää henkilökuntaa. Jatkossa uudet järjestelmät testataan niin huolella, että puhelinjärjestelmän käyttöönoton kaltaisilta ongelmilta vältytään, vakuuttaa Tatu.

Keskusteluun nousi myös naisten asema miesvaltaisella alalla. Cramolla on töissä naisia kaikissa yrityksen toiminnoissa ympäri Suomen. Työntekijöiden välinen tasa-arvo on Cramolle ensiarvoisen tärkeää ja kaikkeen syrjintään ja epäasialliseen kohteluun puututaan välittömästi. Yhtiö noudattaa myös varhaisen puuttumisen mallia syrjinnän estämiseksi ja kannustaa avoimeen keskusteluun asiasta.

- Rakennusalan kehitys vaatii, että kaikille tulijoille on tilaa nyt ja tulevaisuudessa, riippumatta iästä, sukupuolesta tai taustasta, toteaa Tatu.

Cramolaiset tunnistavat pomonsa naamionkin takaa. Koko johtoryhmä on henkilöstölle tuttu, joten naamioituminen oli poikkeuksellisen haastavaa. Lopussa paljastuikin, että kaikki osallistujat olivatkin tunnistaneet Tatun jossain vaiheessa kuvauspäivää. Cramolla on tehty paljon töitä johdon ja henkilöstön välisen kommunikoinnin parantamiseksi. Johtoryhmä on kiertänyt muun muassa kaikissa toimipisteissä keskustelemassa työntekijöiden kanssa yrityksen strategista ja sen merkityksestä omassa työssä. Strategiaa ollaan käyty läpi myös Cramolle suunnitellun lautapelin, verkkokoulutusten ja erilaisten ryhmätöiden muodossa. Jokaisesta johtoryhmän kokouksesta on varattu tunti kyselytunnille, jonka aikana henkilöstö saavat videoneuvottelussa esittää kysymyksiä ja kehitysehdotuksia johdolle.

Jäikö jakso näkemättä? Katso ohjelma  Ruudusta tai uusintana Neloselta to 22.9. klo 19, su 25.9. 15.45, ke 28.9. klo 01.10 tai Jimiltä pe 23.9. klo 21.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.