Seuraa Cramo Finland Oy

Lapti Groupille uudet toimitilat Ouluun – Cramo mukana

Uutinen   •   Tammi 16, 2019 09:00 EET

Kasvavan asunto- ja palvelutilojen rakentajan Lapti Groupin uudet toimitilat nousevat kovaa vauhtia työmaalla Oulussa.

Oulun Limingantullin eteläosaan nousee uusi maamerkki Lapti Group Oy:n uusien toimitilojen myötä. Alueen nykyisistä, lähinnä yksi- ja kaksikerroksisista liikerakennuksista tuleva viisikerroksinen talo erottuu valmistuttuaan korkeana. Uusiin tiloihin tulee noin 7400 neliömetriä toimistotilaa ja alakertaan lounasravintola. Lisäksi rakennetaan erillinen pysäköintitalo, johon tulee tilaa noin sadalle autolle.

Rakennuksessa työskentelee tulevaisuudessa Lapti Groupin työntekijöiden lisäksi muita toimijoita, yhteensä noin 300 henkilöä, kertoo työpäällikkö Marko Riekki Rakennusliike Lapti Oy:ltä.

”Suurin osa tiloista tulee Lapti Groupin käyttöön, ja saamme kaiken Pohjois-Suomen toiminnan saman katon alle. Ensimmäiseen kerrokseen tulee yhteisiä tiloja kaikille käyttäjille ja lisäksi iso ja moderni valmistuskeittiö sekä lounasravintola.”

Rakennus nousee entisten, pieniksi käyneiden tilojen lähelle. Vanhat rakennukset purettiin elo-syyskuussa. Maatyöt ja perustusten teko alkoivat tontilla loppusyksystä 2018 ja talo otetaan käyttöön vuoden 2019 lopulla.

Cramo toimittaa työmaalle taukotilat, työmaamestareiden toimisto- ja neuvottelutilat sekä kurottajia ja maantiivistyskalustoa. Lämmityslaitteita sekä henkilö- ja tavarahissejä tarvitaan työmaan edetessä.

”Cramon kanssa teemme paljon yhteistyötä, ja se on sujunut mallikkaasti”, sanoo Marko Riekki.

Cramon asiakaspäällikkö Teemu Niskanen on tyytyväinen, että Cramo pääsee auttamaan kasvavan Laptin uusien toimitilojen rakentamisessa.

”Voimme toimittaa työmaalle kaiken, mitä asiakas tarvitsee. Työmaatilojen ja hissien lisäksi esimerkiksi valaistusratkaisut, sähköistykset sekä erilaiset kosteus- ja tiiveysmittaukset.”

Asuntojen ja palvelutilojen rakentaja

Nykyisin seitsemällä paikkakunnalla toimiva Lapti Group Oy on erikoistunut asuntojen sekä palvelutilojen kuten sairaaloiden, hoivatilojen, koulujen ja päiväkotien rakentamiseen. Lähivuosien isoihin projekteihin kuuluu muun muassa Kuopion yliopistollisen sairaalan uudisrakentamishanke, jossa Lapti Group on päätoteuttaja. Konsernilla on asuinrakentamis- ja aluekehittämiskohteita muun muassa Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla.

Kuluvalla vuosikymmenellä Lapti Group on kasvanut nopeasti, sillä vuodesta 2010 se on kymmenkertaistanut liikevaihtonsa. Konsernin palveluksessa on nykyisin noin 800 henkilöä. 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.