Seuraa Cramo Finland Oy

Kehitystyö on yhteinen asia

Uutinen   •   Joulu 19, 2017 08:00 EET

Jani on ollut kymmenisen vuotta töissä Cramolla. Lauttasaaressa asuva pienen vauvan isä harrastaa kesällä golfia ja talvella jääkiekon pelaamista ja kuntosalilla käyntiä.

Jani Kilkka aloitti lokakuussa Cramo Finland Oy:n kehityspäällikkönä. Janin mielestä kehitystyö on kaikkien asia, eikä pelkästään hänen ja innovaatiotiimin homma.                                                                     

Kehityspäällikön työ on uusi Cramolla, vaikka kehitystyötä tehdään koko ajan tuotealueiden sisällä. Kun Jani miettii aikaisempia työtehtäviään, ovat ne lähes aina liittyneet kehittämiseen. No, ehkäpä ihan ensimmäiset kesätyöt kymmenisen vuotta sitten eivät tätä vielä olleet. Jani teki Cramolle myös diplomityönsä, jonka aiheena oli logististen ratkaisujen kehittäminen Cramo Suomessa.

– Monet kehitysprojektit ovat viime aikoina siirtyneet vastuulleni. Nyt kehityspäällikkönä voin vaikuttaa enemmän kokonaisuuteen, ja miten uutta strategiaa voidaan toteuttaa kehitystyössä ja innovatiivisuudessa. Kehitystyö on myös täysin läpinäkyvää.

Jani luonnehtii Cramon kehitystyötä kulttuurimuutokseksi.

– Kaikilla cramolaisilla pitää olla tunne, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa, ja että ideoita kannattaa kertoa, koska niihin tartutaan tosissaan. Osa saattaa ajatella, että on aikaisemminkin kertonut parannusehdotuksia, mutta mitään ei ole tapahtunut, ja ideointihalu on tyssännyt siihen.

– Nyt meillä on keinot ottaa koppi ideoista ja testata niitä nopeasti. Epäonnistumisiakaan ei kannata pelätä. Jos idea toimii, se otetaan käyttöön, jos ei, niin siitäkin opitaan jotain.

Haastatteluhetkellä Janilla oli takanaan muutama päivä innovaatiorastin pitäjänä henkilöstötapahtumassa.

Jani oli yllättynyt, kuinka henkilöstö pystyy vartissa ideoimaan hyviä ehdotuksia. Niitä ihan pulppuaa, hän kertoo.

– Innovaatiorastilla emme etsineet ratkaisuja vaan ideoita. Olemme jo huomanneet, että tietyt teemat nousevat esiin. Käymme innovaatiotiimin kanssa läpi joka ikisen lapun ja analysoimme ne yhdessä.

Mikä sitten on liiketoiminnan kehitystyön ja innovatiivisen toiminnan niin sanottu iso kuva? Janin mielestä kehitystyö pohjautuu visioon, jossa Cramo on alansa ykkönen ja suunnannäyttäjä. Tämä vaatii alan uudistamista sekä suunnittelu- ja pioneerityötä. Cramo kokeilee uusia juttuja, joita muut sitten haluavat lähteä kopioimaan. Tämä on ykkösen rooli.

– Ala on toiminut vuosikymmenet samalla konseptilla ja meidän roolimme on tehdä muutoksen vaatima iso liike. Tavoite on tarkoitus saavuttaa vuonna 2020.

Vaikka kehitystyö lähtee kaikista työntekijöistä, on keskiössä kuitenkin asiakas. Jani korostaa, ettei uudistuksen tavoitteena ole luoda valmiita konsepteja, joita asiakkaat eivät sitten haluakaan. Ideat on hyvä koeponnistaa asiakaskentässä, mutta haastaen. Cramolaisten tulee myös rohkeasti esitellä uusia ratkaisuja, joilla saada asiakas ymmärtämään muutoksen edut.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.