Seuraa Cramo Finland Oy

Enduroajosta tukea tavoitejohtamiseen

Uutinen   •   Heinä 19, 2016 13:07 EEST

Hassen tavoitteena on ajaa Päijänteen ympäriajo vielä kuusikymppisenäkin.

Hans Blomstedt, tuttavallisemmin Hasse, toimii Cramo Finlandin teknisenä johtajana. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen enduroharrastaja, jonka vuosittaisena tavoitteena on osallistua Päijänteen ympäriajoon. Tänä vuonna hän sijoittui siellä kuntoluokassa toiselle sijalle. Harrastuksesta löytyy yhtymäkohtia myös päivätyöhön ja tavoitejohtamiseen.

Päijänteen ympäriajo on Suomen tunnetuin enduron eli luotettavuusajon kilpailu. Normaaleihin endurokilpailuihin verrattuna kisareitti on huomattavasti pidempi ja siksi keväisin ajettava kilpailu on useille harrastajille vuotuinen koitos, jossa jo pelkkä maaliin pääsy on voitto.

Hasse on osallistunut kisaan jo neljästi. Viime vuonna hänen kisansa päättyi keskeyttämiseen, mutta tänä vuonna mies sijoittui hienosti kuntoluokkansa toiselle sijalle.

– Olen parhaimmillani juuri tällaisissa kestävyyttä vaativissa, pitkissä kisoissa. Jätän lyhyet ja kovaa ajettavat kisat suosiolla nuoremmille. Päijänteen ympäriajossa pyörä on liikkeellä yli yhdeksän tuntia, joten monilla ei tahdo pää pysyä mukana monen tunnin ajon jälkeen. Vahvuutenani on tasainen ja suunnitelmallinen tekeminen loppuun asti. Väsyneenä alkaa helposti miettiä eksyneensä reitiltä ja ajossakin tulee virheitä. Silloin on vaan pidettävä tavoite kirkkaana mielessä ja uskottava omaan tekemiseen. Ei auta lähteä seuraamaan muita, Hasse perustelee.

Arkiliikunta antaa endurolle hyvän pohjan. Lajissa ei kuitenkaan riitä, että kuski on kunnossa, vaan sama pätee kalustoon. Pyörän huolto onkin tärkeä osa kisoihin valmistautumista, ja Hasse hoitaa sen kokonaan itse. Myös kisoissa kuski tekee huollot, mutta varikkotiimissä ovat mukana myös Hassen vaimo, poika ja kaveri. Kisoissa järjestäjä nimeää sallitut huoltopaikat, mutta kilpailijan täytyy suunnitella etukäteen, mitkä niistä valitsee. Huollon tekemiseen on 1-3 minuuttia, jonka aikana kilpailijan pitää tankata itsensä ja pyörä. Lisäksi kumpaankin kisapäivään on suunniteltu muutaman kymmenen minuutin tauko, joka riittää renkaiden vaihtoon.

– Ilman tukijoukkoja kisoista ei tulisi mitään. Pakkasta voi olla kymmenen astetta, joten on tärkeää, että joku on sovituilla huoltopaikoilla auttamassa lämpimät haalarit päälle ja pois, Hasse kertoo.

Cramolla Hassen vastuulle kuuluvat laatu-, turvallisuus- ja ympäristöasiat, joten hänelle on tärkeää huomioida ne myös vapaa-ajalla.

– Kisoissa pyörän alla on huollon ajan matto, jotta luontoon ei valu mitään. Pyörän on oltava liikennekunnossa ja kuskilla tarvittavat suojavälineet eli ajoasu, kypärä, saappaat sekä polvi-, lonkka-. hartia-, selkä- ja kyynärsuojat.

Harrastuksen parissa ladataan akkua ja yksi tärkeimmistä asioista on porukan hyvä yhteishenki. Myös Cramolta eläkkeelle jäänyt kiinteistöpäällikkö Kari Haverinen on edelleen enduron parissa ja ajaa silloin tällöin Hassen kanssa. Lisäksi piireissä on mukana paljon asiakkaita ja muita sidosryhmiä.

Cramo tuki Hassea kisamaksussa ja haluaa kannustaa myös muuta henkilöstöä tavoitteelliseen tekemiseen ja itsestään huolehtimiseen. Usein kilpailu-urheilussa tarvittavista taidoista on hyötyä myös työelämässä, sillä siinä johdetaan samalla tavalla itseä tai joukkuetta kohti tavoitetta. Sen vuoksi Cramo tukee mielellään muitakin työntekijöitä osallistumismaksuissa tai muissa vastaavissa kuluissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.