Seuraa Cramo Finland Oy

Asiakkaat mukaan kehitystyöhön

Uutinen   •   Joulu 14, 2017 08:30 EET

Ryhmätyöskentely tuntui ensin vieraalta. Kun homma saatiin alkuun, alkoi leitä syntyä. Kuvassa Jaakko Harjula, Joonathan Suvanto, Jukka Tuominen ja Mika Kotro.

Cramolla liiketoiminnan kehittäminen on kaikkien asia. Keinoja esimerkiksi parempaan asiakaskohtaamiseen ja arjen työn sujuvuuteen etsitään yhdessä.

Marraskuun lopussa Jyväskylässä ja Turussa työntekijöille järjestetyissä innovaatiotyöpajoissa mietittiin ratkaisuja esimerkiksi tiedonkulkuun, kuljetuksiin, laskutukseen ja ajanhallintaan. Tavoitteena oli muuttaa toimintatapoja joustavammiksi ja paremmin asiakkaita palveleviksi.

Cramo-konsernin innovaatiojohtaja Tomi Sundberg ja Cramo Finland Oy:n kehityspäällikkö Jani Kilkka toteavat, että ryhmätyöt osoittivat, kuinka positiivisesti työntekijät suhtautuvat kehitystyöhön. Myynnin, vuokrauksen, asennuksen ja huollon työntekijöillä on myös paras tietämys toimintavoista – niin oman yrityksen kuin asiakkaidenkin.

Cramon meneillään olevista kehityshankkeista esimerkiksi Cramo Kalenteri on jo jalostunut pilotointivaiheeseen. Siinä kaksi asiakasta työstää yhdessä Cramon kanssa uudenlaista, ympäristöarvoja painottavaa työmaasuunnittelua.

Cramon innovaatiotiimi käy läpi kaikki työntekijöiden tekemät kehitysehdotukset, kertovat Jani Kilkka (vas.), Erkki Hauhia, Enni Mannerjoki ja Mikko Marttila.

Asiakkaat mukaan ideointiin

Kaksipäiväisen työpajan ensimmäinen päivä keskittyi paikallisten arjen pulmatilanteiden kartoitukseen ja myös ratkaisujen etsintään. Ehdotukset on tarkoitus saada heti kentälle testattaviksi.

Toisena päivänä keskiössä olivat asiakas ja liiketoiminnan kehittäminen.

— Otimme asiakkaat konkreettisesti mukaan eli työryhmistä soitettiin asiakkaille ja kysyttiin, millaisena he näkevät muutos- ja kehitystarpeen. Voisi kuvitella toisin, mutta asiakkaat ovat vastanneet mielellään tiedusteluihin ja kertoneet omista tarpeistaan ja haasteistaan, työpajaa vetänyt Eeva Raita Futuricesta kertoo.

Futuricen Hanno Nevanlinna toteaa, että heillekin oli yllätys, kuinka innokkaasti cramolaiset tarttuivat työpajan aiheisiin.

— Näkee, että kaikilla on halu kehittää liiketoimintaa ja viedä asioita eteenpäin, hän sanoo.

Innovaatiotyöpajoissa kehitettiin myös paikallista toimintaa, eikä keskustelusta meinannut tulla loppua. Ehdotuksia kuuntelemassa Jani Kilkka ja Tomi Sundberg (oik).

Cramo muutoksen eturivissä

Asiakkaiden mukaan ottaminen sisäiseen kehitystyöhön saa Eevalta ja Hannolta kannatusta. Kun asiakas huomaa, että häntä kuunnellaan, asiakassuhde kehittyy ja syvenee. Eeva on huomannut, että Cramolla on edetty sanoista tekoihin, ja toiminta leikkaa läpi organisaation.

— Cramo on eturivissä tekemässä kulttuurimuutosta. Ihmisläheisyys ja asiakkaan aito kuunteleminen näkyvät pienissäkin teoissa, ihan siinä asiakastiskillä, Hanno miettii.

Kaikkien mielipiteet pääsevät esille ryhmätyöskentelyssä.

Vauhdikasta ryhmätyötä

Työpajaan osallistuneet kokivat ryhmätyöskentelyn myönteisenä ja mielenkiintoisena. Teollisuusmyynnin Kai Kivistö, vuokrauksen Jukka Tuominen, myynnin Mika Kotro, vuokrauksen Joonathan Suvanto ja huollon Jaakko Harjula muodostivat yhden neljästä työryhmästä. Miehet kertovat, että ensin ryhmätyö vähän mietitytti, mutta kun työskentely pääsi vauhtiin, syntyi ideoita vauhdilla.

— Oma työmotivaatio kasvaa. Nyt on hyvä lähteä jalkauttamaan uusia tuotteita ja palveluja kentälle, ryhmäläiset kertovat.

Futuricen Eeva Raita ja Hanno Nevanlinna korostavat asiakaspalvelussa pieniä tekoja ja ihmisläheistä kuuntelemista.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.