Seuraa Cramo Finland Oy

Asiakaspalvelukeskus tekee asiakkaan arjesta helpompaa

Uutinen   •   Huhti 27, 2016 13:14 EEST

Cramon uudistettu asiakaspalvelukeskus aloitti toimintansa viime vuoden lopulla. Asiakaspalvelukeskuksen tarkoituksena on varmistaa, että asiakkaat saavat ammattitaitoista palvelua nopeasti yhdellä puhelinsoitolla.

Kun Cramon vuokraamohenkilökunta ei ehdi vastaamaan asiakkaan puheluun, se ohjautuu automaattisesti Tuusulassa sijaitsevaan asiakaspalvelukeskukseen. Tavoitteena on, että asiakas saa aina asiansa selvitettyä yhden puhelinsoiton aikana.

– Asiakaspalvelukeskuksessa on tällä hetkellä neljä konevuokrauksen ammattilaista vastaamassa puheluihin. Itse olen aiemmin toiminut vuokraamoesimiehenä, ja muut keskuksen työntekijät ovat työskennelleet Cramolla esimerkiksi konevuokraamon tiskillä sekä erilaisissa myyntitehtävissä, kertoo asiakaspalvelukeskuksen päällikkö Tuomas Haapalainen.

Asiakaspalvelukeskukseen tulee päivittäin 40–80 puhelua. Keskuksen kautta hoituvat kaikki samat asiat kuin yksittäisissä vuokraamoissakin. Työntekijöillä on kattava kuva Cramon toiminnasta, ja he osaavat tarvittaessa ohjata puhelun eteenpäin oikealle henkilölle.

– Jos asiakas haluaa vaikka listan työmaallaan vuokralla olevista tuotteista, pystymme toimittamaan sen hänelle. Meidän kauttamme voi myös vuokrata koneita, kysyä hintatietoja tai tiedustella tiettyä konetta. Silloin tarkastamme saatavuuden toimipisteestä ja teemme sinne varauksen asiakkaan tarkoilla tiedoilla sekä tämän toivomilla toimitusajoilla, Haapalainen selventää.

Asiakaspalvelukeskus vastaa ympäri Suomen tuleviin puheluihin. Yhteisen kuljetustilausjärjestelmän ansiosta keskuksen työntekijät myös näkevät pääkaupunkiseudun konetoimitusten aikataulun.

– Näemme onko tuote saapunut oikeaan aikaan perille. Jos kuljettaja on vielä matkalla, voimme kysyä häneltä suoraan, milloin toimitus saapuu työmaalle. Muualla Suomessa varmistamme tilauksen toimituksen vuokraamolta tai kuljetusliikkeeltä.

Yksi Cramon asiakaslupauksista on ”Toimitusaikamme pitävät aina”. Logistiikkapalveluita kehitetäänkin jatkuvasti lupauksen toteuttamiseksi.

– Jos toimituksemme on minuutinkin myöhässä tai letkun verran vajaa, korjaamme tilanteen heti ja asiakas saa hyvityksenä jopa viikon ilmaisen vuokrauksen, Haapalainen lupaa.

Asiakaspalvelukeskus selvittää myös erilaisia ongelmatilanteita. Koneiden asennuksen kanssa painiskelevat asiakkaat saavat puhelinsoitolla yhteyden asentajaan. Myös laskuissa olevat ongelmat pyritään selvittämään asiakaspalvelukeskuksen kautta.

– Ennen asiakaspalvelukeskus toimi yksittäisen vuokraamon yhteydessä, mutta silloin emme valitettavasti ehtineet hoitaa kaikkia puheluita, Haapalainen harmittelee.

Haapalaisen mukaan nykyisellä toimintamallilla pystytään keskittämään voimavarat kaikkien asiakkaiden palvelemiseen ja takaamaan heille entistä parempaa palvelua.

– Haluamme, että palvelumme ylittää asiakkaan odotukset.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.